Helte lim i øyet på 4-åring: 'Jeg holdt beina hans, mens moren hans holdt i armene'

09/11/2016 18:15

Anniken Hauge

Viralt
Limet dryppet ned i ansiktet og øynene til det skrikende barnet.

En ulykke kommer sjelden alene.

Heller ikke i byen Redditch litt sør for Birmingham, hvor fireårige Jay Watson var utsatt for en ulykke på lekeplassen den 26. oktober. 

Uhellet resulterte i en flenge i hodebunnen, og problemerne var bare akkurat begynt for den engelske gutten, da han sammen med foreldrene sine søkte hjelp på sykehuset.

En lege prøvde å lime sammen flengen ved hjelp av en kraftig type medisinsk lim, men noe av klisset endte opp med å dryppe ned i ansiktet og øynene til det skrikende barnet.

De ansatte på Alexandra Hospital var raske med å unnskylde for uhellet med limet, og forsøkte å fjerne det med en saltvannsoppløsning.

Foto: Privat

Forsøket slo feil, men foreldrene fikk beskjed av legen om at sønnen deres kom til å være i stand til å åpne øyet i løpet av et par timer. 

- Han lukket ikke øynene den natten. Han hadde store smerter, sier guttens bestemor til britiske Metro.

Legens beroligende beskjed ble ikke til virkelighet, og neste morgen dro familien derfor tilbake til sykehuset, hvor legene ga dem to muligheter:

1. Jay Watson kunne vente til det øyeblikket hvor limet ville løsne av seg selv.

 

2. Legen kunne åpne øyelokket med makt.

- Jeg orket ikke tanken på å tilbringe enda en natt på sykehus, så vi ble enige om at legen skulle prøve å åpne øyet, forklarer Jayne Watson til avisen.

Den 59-årige kvinnen fortsetter:

Foto: Privat

- Det var veldig traumatisk for ham. Jeg holdt beina hans, og moren hans holdt i armene. En sykepleier holdt fast i hodet hans, mens legen prøvde å tvinge øyet opp, sier hun.

Et uhyggeligt skrik lød fra gutten som fortsatt ikke var i stand til å åpne det ene øyet, og derfor hadde ikke familien noe annet valg enn å vente til limet løsnet av seg selv. 

Det skjedde først etter fem dager. 

En talsmenn fra sykehuset forklarer at de ikke ønsker å uttale seg om den konkrete saken.