Hun hadde stadie 4 lungekreft: Så skjedde et mirakel

17/03/2023 10:52

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En kvinne med stadium fire terminal kreft er blitt helbredet etter en sjelden dobbel lungetransplantasjon takket være et første i sitt slag klinisk program.

I fjor led Tannaz Ameli av en langvarig hoste og ble dessverre diagnostisert med stadium fire lungekreft.

Lungekreft er tilfeldigvis den ledende årsaken til kreftrelaterte dødsfall i USA - og flere mennesker dør av lungekreft enn tykktarms-, bryst- og prostatakreft til sammen.

Etter å ha mottatt en sjelden dobbel lungetransplantasjon i juni, har imidlertid 64-åringen blitt den andre personen som er erklært kreftfri. Det skriver Unilad.

Albert Khoury, da 54 år gammel, var den første personen som hadde den livreddende operasjonen tilbake i 2021.

Takket være et første av sitt slag klinisk program ved Northwestern Medicine - kalt Double Lung Replacement and Multidisciplinary Care (DREAM) - har utvalgte pasienter med stadium 4 lungekreft, begrenset til lungene, nå en sjanse til å overleve.

25. september 2021 ble Khoury - fra Chicago - den første pasienten med stadium 4 lungekreft som mottok lungetransplantasjonen ved Northwestern Medicine.

Et år tidligere jobbet Khoury som sementbehandler da han utviklet ryggsmerter, nysing, frysninger og hoste med slim.

Til tross for at han først trodde det var Covid-19, ble han senere diagnostisert med lungekreft før han ble lagt inn på en intensivavdeling på respirator da cellegiftbehandlinger mislyktes.

Men fordi kreften ikke hadde spredt seg til andre deler av kroppen hans, var han en kandidat for den doble lungetransplantasjonen.

Atten måneder etter at han mottok den livreddende operasjonen, har Khoury fortsatt ingen tegn til kreft igjen i kroppen og har siden kommet tilbake på jobb.

"Livet mitt gikk fra null til 100 på grunn av Northwestern Medicine," sa Khoury som en del av en pressemelding fra Northwestern Medicine.

"Du så ikke dette smilet på ansiktet mitt på over et år, men nå kan jeg ikke slutte å smile. Det medisinske teamet mitt ga meg aldri opp.»

Mens Khoury ble transplantert i september 2021, led Tannaz Ameli fra Minneapolis med en dvelende hoste.

I januar 2022 ble den pensjonerte sykepleieren fortalt at hun også hadde stadium 4 lungekreft.

På samme måte, når cellegiftbehandlinger ikke hjalp, erkjente legene at Amelis kreft var begrenset til lungene og ikke hadde spredt seg til andre deler av kroppen.

Etter å ha blitt oppført for en transplantasjon, fikk hun nye lunger innen 10 dager 13. juli 2022.

"Jeg tryglet legene mine i Minnesota om å vurdere en lungetransplantasjon, men de ville ikke gjøre det. Heldigvis nektet mannen min å gi opp og presset på for en second opinion,” forklarte Ameli i pressemeldingen.

«Da jeg kom til Northwestern Medicine, var det første Dr. Bharat fortalte meg:

'Jeg tror vi kan gjøre deg kreftfri,' og han leverte disse ordene.

"Hvis du eller din kjære har komplekse tilstander som lungekreft, er Northwestern Medicine stedet å være. Alle er fantastiske, og jeg kan ikke takke dem nok for å redde livet mitt."

Khoury og Ameli har ikke trengt ytterligere kreftbehandling etter operasjonen.