Hun sykmeldte seg for å ta en ‘mental fridag’ - nå spres sjefens geniale svar som ild i tørt gress

12/07/2017 14:15

Ida Veiden Brakstad

Viralt
Foto: Madalyn Parker/Shutterstock
Foto: Madalyn Parker/Shutterstock
Da Madalyn Parker skrev en ærlig sykemelding til sjefen sin fikk hun et overraskende svar tilbake.

Når vi melder oss syke på jobben er det som regel på grunn av influensa, et brukket bein eller noe annet konkret. Men da Madalyn Parker, som er webutvikler hos det amerikanske firmaet Olark Live Chat, for nylig meldte seg syk var det hennes mentale vellvære som hadde bruk for et par dagers fri.  

Det forteller engelske Metro

I en e-mail med tittelen “Hvor er Madalyn” skrev den unge kvinne det kort, ærlig og redelig som det var: “Jeg tar fri i dag og i morgen for å fokusere på min mentale sunnhet. Forhåpentligvis vil jeg være tilbake i neste uke - uthvilt og 100% klar igjen.” 

Nå kunne man jo frykte for at den forklaringen ikke ville falle i god jord hos ledelse, eller at Madalyn ville bli bedt om å utdype nærmere. Men kort tid senere kom hennes øverste sjef, Ben Congleton, tilbake med en drøm av et svar. Han skrev nemlig: 

‘Jeg vil personligt takke deg for å sende e-mails som denne. Når du gjør det er det en reminder til oss andre om at sykedager også kan handle om den mentale sunnhet – og jeg forstår ikke at det ikke er standard på alle arbeidsplasser. Du er et forbilde for os alle og bidrar til å bryte med stigmatiseringen, slik at vi alle kan komme “hele” på jobb.” 

Foto: Madalyn Parker

Madalyn var så glad for svaret at hun tok et screen shot og offentliggjorde mail-utvekslingen på Twitter, og her har den allerede fått mer enn 30,000 likes og blitt delt mer enn 8,000 ganger. 

Etterfølgende har Ben Congleton skrevet et blogginnlegg hvor han utdyper sine overveielser omkring arbeidsmiljø og pleie av psyken. Her skriver han blandt annet:

“Jeg hadde ingen idé om at mitt svar (til Madalyn, red.) ville få all den oppmerksomheten - og for meg beviser det bare at mitt sy på psykisk sunnhet er ukonvensjonelt… Det gikk ikke opp for meg hvor stor  betydning min e-mail hadde før jeg begyndte å lese noen av svarene på Madalyns tweet. Noen av dem ga meg faktisk tårer i øynene.” 

Nå kan man kun håpe at Madalyns åpenhet og sjefens forståelse og takknemmelighet vil spre seg ennå mer i næringslivet og på andre arbeidsplasser hvor psykisk sykdom og mentale lidelser fortsatt er tabu.