Hvis du mottar denne beskjeden fra den populære mobilappen, så slett den øyeblikkelig

25/05/2017

KC

Viralt
Foto: Polfoto/DRESLING JENS
Foto: Polfoto/DRESLING JENS
Den populære mobilappen WhatsApp har bitt utsatt for et utspekulert virusangrep.

Verden over er nå en falsk beskjed i omløp. Via WhatsApp spørr den om du har lyst til å endre WhatsApps karakteristiske grønne farge.

Det skriver Inderpendent.

Men hvis du bruker WhatsApp gjør du best i å ignorerer og slette beskjeden.

Den kommer nemlig fra et falsk nummer som forsøker å gi deg og WhatsApp-kontaktene dine et virus.

Mer enn én milliard mennesker i over 180 land bruker WhatsApp for å holde kontakten med venner og familie, og derfor er det nå utrolig mange mennesker som står i fare for å få viruset på mobilen sin.

Foto: Shutterstock

Beskjeden ser ekte nok ut og bruker samme layout og skrift som den populære mobilappen, og derfor kan det være vanselig å avsløre at det er en svindel. 

I tillegg til en vanlig sms-funskjon, så kan man også bruke WhatsApp til å lage gruppechatt, og sende bilder og video-og lydmeldinger mellem appens brukere.

De personene som allerede har blitt lurt, har gjennom å si ja til å endre appens farge aktivert en link som opplyser om at funksjonen er mulig gjennom både Apple, Android- og Blackberry-telefoner.

Deretter blir man bedt om å dele nyheten med 12 av sine WhatsApp-kontakter før man kan få adgang til den smarte fargeendringen. 

Etterpå får man imidlertid beskjed om at du kun kan installere den via datamaskinen din – med mindre man laster ned en utvidelse kaldt 'BlackWhats' fra Google Chromes Web Store.

Laster man ned dette programmet får man imidlertid ikke WhatsApp i ny og foretrukket farge, men gir snarere både sin egen og sine WhatsApp-venner en malware – altså en skadelig software som vil spre seg til telefonen.

Det heter seg dog at Google arbeidet på å få den bedrageriske utvidelsen fjernet. 

Men inntil det skjer, så vet du hva du har å gjøre hvis du plutselig skulle motta den falske WhatsApp-beskjeden på telefonen din.

 

 

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.