Hvis du mottar denne beskjeden fra den populære mobilappen, så slett den øyeblikkelig

25/05/2017 13:45

KC

Viralt
Foto: Polfoto/DRESLING JENS
Foto: Polfoto/DRESLING JENS
Den populære mobilappen WhatsApp har bitt utsatt for et utspekulert virusangrep.

Verden over er nå en falsk beskjed i omløp. Via WhatsApp spørr den om du har lyst til å endre WhatsApps karakteristiske grønne farge.

Det skriver Inderpendent.

Men hvis du bruker WhatsApp gjør du best i å ignorerer og slette beskjeden.

Den kommer nemlig fra et falsk nummer som forsøker å gi deg og WhatsApp-kontaktene dine et virus.

Mer enn én milliard mennesker i over 180 land bruker WhatsApp for å holde kontakten med venner og familie, og derfor er det nå utrolig mange mennesker som står i fare for å få viruset på mobilen sin.

Foto: Shutterstock

Beskjeden ser ekte nok ut og bruker samme layout og skrift som den populære mobilappen, og derfor kan det være vanselig å avsløre at det er en svindel. 

I tillegg til en vanlig sms-funskjon, så kan man også bruke WhatsApp til å lage gruppechatt, og sende bilder og video-og lydmeldinger mellem appens brukere.

De personene som allerede har blitt lurt, har gjennom å si ja til å endre appens farge aktivert en link som opplyser om at funksjonen er mulig gjennom både Apple, Android- og Blackberry-telefoner.

Deretter blir man bedt om å dele nyheten med 12 av sine WhatsApp-kontakter før man kan få adgang til den smarte fargeendringen. 

Etterpå får man imidlertid beskjed om at du kun kan installere den via datamaskinen din – med mindre man laster ned en utvidelse kaldt 'BlackWhats' fra Google Chromes Web Store.

Laster man ned dette programmet får man imidlertid ikke WhatsApp i ny og foretrukket farge, men gir snarere både sin egen og sine WhatsApp-venner en malware – altså en skadelig software som vil spre seg til telefonen.

Det heter seg dog at Google arbeidet på å få den bedrageriske utvidelsen fjernet. 

Men inntil det skjer, så vet du hva du har å gjøre hvis du plutselig skulle motta den falske WhatsApp-beskjeden på telefonen din.