Ingen tatovør vil røre tenåringens sønderrevne arm - men se når kunstneren setter nålen i arrene

02/10/2017 14:30

Anniken Hauge

Viralt
En 19-årig kvinne fikk hjelp av en tatovør til å komme seg over en tøff periode i livet, med en helt spesiell tatovering på armen.

Arrene snodde seg rundt hele armen. På kryss og tvers bar den irske 19-årige kvinnen Aoife Lovett fra byen Clondalkin en tung byrde som hun gjerne ville dekke. Men ingen tatovør ville røre henne.

I sine yngste tenåringsår led den unge kvinnen av depresjon, hvilket gjorde henne så dårlig at hun skar seg selv i armen med barberblader. 

Da Aoife Lovett senere ble fri fra angst og depresjon, var det en stor personlig seier for henne. Men én ting var der fortsatt, som en daglig påminnelse om den tøffe tiden - det var arrene i huden på armen, skriver Independent.ie.

Aoife Lovett fant raskt løsningen som kunne gi henne nytt håp og skjule fortidens problemer. Hun ville ha en fin tatovering.

Men hver gang hun oppsøkte en ny tatovør, ble det bare ristet på hodet. Ingen hadde lyst til å sette nålen i huden med de mange arrene, fordi de risikerte å lage en dårlig tatovering.

Men Aoife Lovett ga ikke op. Moren hennes hjalp henne med å finne organisasjonen ‘Scars behind Beauty’ (arr bak skjønnhet), som gjerne ville hjelpe den unge kvinnen med å dekke de voldsomme arrene hennes.

19-årige Aoife Lovett fant endelig en tatovør som gjerne ville hjelpe henne. Foto: Aoife Lovett/Facebook

Tatovøren Ryan Kelly erstattet fortidens arrede hud med en rose og dolk, og da Aoife Lovett så resultatet visste hun slett ikke hva hun skulle si. Hun hadde aldri i livet drømt om et så flott resultat.

Tatovøren Ryan Kelly dekket Aoife Lovetts arr med nålen sin. Foto: Aoife Lovett/Facebook

- Ryan (Kelly, red.) hjelper folk med å komme videre. Han lager noe fint ut av noe stygt. Det gir en følelse av frihet og selvtillit, fordi det er vanskelig å få jobb hvis man må gå med t-skjorte, og folk spør eller stirrer, sier Aoife Lovett til Independent.ie.

Ryan Kelly ga den 19-årige jenta et helt kunststykke på armen. Foto: Aoife Lovett/Facebook

For Ryan Kelly er det ikke enkelt å tatovere hud som er så tydelig merket av arr. Men det er viktig for ham å hjelpe folk med mentale lidelser:

- Mange tatovører unngår å tatovere over arr. Det forstår man til en viss grad, fordi man vil lage en best mulig tatovering, og det får man bare på flat hud. Det tar bare litt mer tid, men for meg er viktig fordi man hjelper en person videre gjennom en tøff tid, sier Ryan Kelly til Independent.ie. 

Han er dog ikke den eneste tatovøren som hjelper folk med psykiske lidelser etter depresjon.

Den kvinnelige tatovøren Poppy Smalhands har lagt bilder på Instagram av tatoveringer etter å ha hjulpet spesielt jenter som tidligere har kuttet seg selv.