Johannes’ hevn over diesel-tyvene får alle til å le

28/09/2016 13:15

Anniken Hauge

Viralt
Tyvene prøvde å stjele diesel fra maskinene på byggeplassen, men ble jaget vekk. Da fikk Johannes en lys idé.

Tirsdag morgen fikk Johannes Wägerth en telefon fra kollegaen sin. Kollegaen fortalte at det hadde vært diesel-tyver på arbeidsplassen i løpet av natten. Tyvene hadde prøvd å stjele diesel fra maskinene på byggeplassen. 

Men takket være Johannes Wägerth gikk det ikke så gærent, skriver Aftonbladet.

Vaktselskapet på byggeplassen i Åkersberg i Sverige oppdaget skurkene. De flyktet og etterlot dunker med diesel og bilen deres på gjerningsstedet. 

Da Johannes Wägerth kom på jobb morgenen etter, hadde en kollega parkeret en lastbil slik at bilen ikke kunne komme ut. Men Johannes mente at den spøken helt fint kunne gjøres enda bedre. 

 

 

Han tok derfor mange betongklosser som han flyttet med en gravemaskin, slik at tyvenes bil ble helt innestengt. 


I løpet av natten til onsdag kom tyvene tilbake igjen. De fjernet betongklossene. Da Johannes Wägerth kom morgenen etter, var bilen borte.

- Vaktfirmaet hadde tipset politiet, men de gjorde ingenting. De hadde tilsynelatende ikke tid. Det har jo blitt ganske vanlig med drivstoff-tyveri nå om dagen. Det er trist, sier han.

Johannes Wägerth delte et bilde “bilfellen” sin på Facebook. Det ble likt over 50.000 ganger og delt 10.000 ganger. 

- Først trodde jeg at vennene mine var de eneste som kom til å se det, men det kom videre ut temmelig raskt. Jeg har fått masse meldinger og 400 venneforespørsler. Jeg vet ikke hva de vil, ler han.

Han legger nå nye planer for hvordan han skal ta diesel-tyvene, hvis det igjen blir tatt noen med slangen i tanken på byggeplassen.

- Noen mente at vi burde ha dyppet bilen i betong, og jeg har sett hvordan noen har løftet en bil oppå en container med en gravemaskin, sier 23-åringen.

 

 

Vi får håpe at det ikke blir aktuelt for Johannes Wägerth, men skulle det allikevel bli det, blir det nok ikke noe særlig kult for tyvene.