Kan du teorien for førerkortet? Her er tre spørsmål som de fleste synes er vanskelig å svare på

23/09/2023 21:30

Emma Sletta

Viralt
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ikke alle ville bestått teoriprøven hvis de måtte ta den i dag.

Hvordan vurderer du dine ferdigheter bak rattet?

Hvis svaret ditt er at du ikke føler deg så trygg på veien som du ønsker å være, er du langt fra den eneste.

Det er konklusjonen til Mirror.

Forskning fra Compare the Market viser at bare 55 prosent av britiske sjåfører tror de ville bestå teoriprøven hvis de måtte ta den i år. Når en gruppe på over 2000 sjåfører ble stilt vanlige testspørsmål, var mindre enn 1% i stand til å svare riktig på hvert spørsmål.

Selvfølgelig er det ikke nødvendig å svare på dem alle riktig for å bestå testen. Faktisk trenger du bare å svare riktig på 86 prosent av spørsmålene for å bestå hele teoriprøven. Men ifølge forskerne ble bare 51 prosent av spørsmålene besvart riktig.

"Når vi ser på flervalgsspørsmålene utenfor veiskilt, kunne i gjennomsnitt bare 45% av sjåførene svare riktig. Imidlertid økte dette tallet med alderen, med 50% av sjåførene over 55 som svarte riktig på disse spørsmålene, sammenlignet med bare 36% av 16- til 24-åringer," forklarte ekspertene.

Heldigvis delte de noen av de mest utfordrende spørsmålene og de riktige svarene. Du kan se dem nedenfor.

1. Hva skal du gjøre hvis kjøretøyet begynner å brenne mens du kjører gjennom en tunnel?

Svar: Kjør bilen ut av tunnelen hvis det er trygt.

Bare 32 prosent av sjåførene svarte riktig på dette spørsmålet, og 41 prosent indikerte at de ville stoppe og bruke en nødtelefon.

– De sakkyndige ga råd om at den største faren ved en tunnelbrann er røyk og kvelning. Så hvis det er mulig og trygt, kan det være bedre å kjøre bilen ut av tunnelen, selv om den brenner, påpeker de.

2. Hvordan kan du unngå hjulspinn når du kjører på en isete vei?

Svar: Kjør i lav hastighet i høyest mulig gir.

Hele 66 prosent av sjåførene mistok dette spørsmålet, med 36 prosent av dem feilaktig å tro at de skulle kjøre i lavt gir i denne situasjonen.

– Fagfolkene reagerte på at det kreves ekstra varsomhet ved kjøring på isete vei for å unngå å miste kontrollen. Ved å kjøre i lav hastighet i høyeste gir reduserer du risikoen for at dekkene mister grepet på det glatte underlaget, forklarer de.

3. Du venter på å svinge i et kryss, men utsikten er begrenset av parkerte kjøretøy. Hva kan hjelpe deg med å se trafikken på veien du vil kjøre ut på?

Svar: Refleksjoner av trafikk i vinduer.

Bare 36 prosent av bilistene svarte riktig på dette spørsmålet.

Samtidig foreslo 30 prosent å se trafikken gjennom det indre vinduet.

Ekspertene forklarte det beste svaret og sa: "Selv om det er åpenbart at du alltid bør bruke vinduene dine til å holde øye med trafikken, kan du i dette tilfellet se etter trafikk i vinduene til de parkerte bilene eller i refleksjoner i vinduene. Sørg for å fortsette å se i alle retninger når du sakte nærmer deg for å sikre at det er trygt."

Læs også:

Norsk duo med trist melding Duoen kommer nå med en trist melding.