Karl brukte 56 000 LEGO klosser til dette og ble berømt - du får hakeslepp når du ser konstruksjonen

08/07/2023 08:00

Emma Sletta

Viralt
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Hans mesterverk har imponert folk fra hele verden.

Gutten, Brynjar Karl, fikk diagnosen autisme i en alder av fem år.

Han opplevde en plutselig endring i sin evne til å uttrykke seg, og ordene som kom ut av munnen hans ble gradvis erstattet av en tåke av uforståelighet.

– Plutselig kunne jeg ikke lenger si alt jeg ville si. Alle ordene jeg hadde lært forsvant i en tåke. Jeg forandret meg fra en glad gutt til en ulykkelig og ensom gutt.

Dette gjorde ham både ulykkelig og ensom, men heldigvis fant foreldrene og skolen en løsning ved å bruke bilder i stedet for ord i klassen.

Slik skriver ronproject.com.

Over tid utviklet han en spesiell interesse. Han ble fascinert av skip og LEGO, og kombinasjonen av disse to områdene endte opp med å gjøre ham kjent over hele verden.

Med hjelp av sin bestefar studerte Brynjar Karl nøye tegningene til Titanic for å skape en perfekt kopi av det verdensberømte skipet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Youtube

Det tok den unge gutten 11 måneder å gjøre drømmen til virkelighet da han i en alder av 11 fullførte sin Titanic. Totalt brukte han rundt 700 timer på prosjektet.

Triumfen har gjort sterkt inntrykk på Brynjar Karl. Han har fått tilbake troen på seg selv og nyter nå en forbedret livskvalitet.

I 2016 holdt han en såkalt «TED-Talk», hvor han delte sitt inspirerende budskap. Det kan ses under bildet av hans mesterverk.

Læs også:

Kongelig tatt på fersken i 87 km/t: Nå må boten betales Prinsen ble oppdaget i å kjøre for fort.
Her er forskjellen på mandariner og klementiner De smaker godt, men hva er egentlig forskjellen?