Katie delte dette bilde på Facebook - nå reagerer 200.000 kvinner over hele verden

19/09/2017 10:45

Anniken Hauge

Viralt
Et bilde av en nybakt mor som får hjelp av en sykepleier til å ta på seg underbuksen, har skapt stor oppsikt på nettet og blitt delt av tusener.

- Jeg glemmer aldri ansiktene på de sykepleierne som fulgte meg ut på toalettet etter fødselen av hvert barn. I det øyeblikket hvor jeg var mest trøtt, redd og skjelven, skriver amerikanske Jill Krause på bloggen sin.  

For Jill Krause var det sykepleierne på fødestuden som hjalp henne etter fødselen av hennes fire barn, og derfor hyller moren nå de kvinnene som hjelper de nybakte mødrene gjennom den tøffe tiden i minuttene etter fødselen.  

Hun har gått sammen med fotografen Katie Lacer, som har tatt de mest fantastiske bilder av personalet på fødestuene. De hjelper de nybakte mødrene med selv de minste ting. Dette gjør de så de får en god start som mødre, og da Katie Lacer så hvordan sykepleierne gjorde noe helt spesielt i jobben sin, holdt hun kameraet sitt mot dem. 

- Jeg var på rett sted til rett tid. Da jeg så sykepleieren hjelpe den nybakte moren, skyndet jeg meg for å fange øyeblikket. Det var først da jeg kom hjem at jeg så at det kunne vært hvilken som helst mors opplevelse og gjelde alle sykepleiere over hele verden, sier Katie Lacer til Scarymommy. 

Bildere viser hovedsaklig sykepleieren Dawn Moravec, som hjelper den fødende Jennifer Hawkins på fødeavdelingen ved Clark Memorial Hospital i den amerikanske staten Indiana. Bildene samt blogginnlegget har fått stor oppmerksomhet på Facebook siden bildene ble delt forrige uke. 

Sykepleierne og jordmødrene som hylles for deres arbeide av Jill. Hun blogger om livet sitt som firebarnsmor. Foto: Katie Lacer

Sykepleierne hjelper mødre i tøffe situasjoner hvor alt er nytt.  Foto: Katie Lacer

- Magen min hadde blitt helt flat, og forfengeligheten var borte for lengst. Men de behandlet meg med en så stor vennlighet og verdighet. 

- For meg har disse øyeblikkene vært virkelige øyeblikk av bekreftelse og bemyndigelse, hvor jeg visste at jeg hadde en hel landsby til å hjelpe meg, om det så bare var i de få minuttene hvor en sykepleier la et kaldt omslag i nettingtrusene mine, forteller Jill Krause i hennes hyllest.  

Det er dette bilde som har fått mange kvinner til å reagere. Foto: Katie Lacer

- Dette bildet tar meg rett tilbake til minuttene etter fødselen, og jeg føler at jeg kan kjenne hvordan alt luktet. Derfor synes jeg vi skal hylle de sykepleierne som hjelper oss å få ispakker i underbuksene og som hjelper oss med det første badet etter et keisersnitt.

Innlegget har fått nesten 125.000 likes og er blitt delt mer enn 65.000 ganger.  

Jill mener at alle sykepleiere på fødestuene fortjener stor ros for jobben de gjør. Foto: Katie Lacer

Se hele innlegget nedenfor.