Katie delte dette bildet på Facebook - nå svarer 200 000 kvinner over hele verden

15/07/2023 09:30

Sofie

Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
Et bilde av en nybakt mor som blir hjulpet til å ta av trusa av en sykepleier har tatt internett med storm og har blitt delt av tusenvis.

"Jeg vil aldri glemme ansiktene til sykepleierne som fulgte meg til toalettet etter fødselen av hvert barn. I det øyeblikket jeg var mest sliten, redd og rystet," skriver amerikanske Jill Krause på bloggen sin.

For Jill Krause var det sykepleierne på fødestua som hjalp henne etter fødselen av hennes fire barn, og derfor hyller moren nå kvinnene som hjelper de nybakte mødrene gjennom den vanskelige tiden i minuttene etter fødselen.

Hun har slått seg sammen med fotografen Katie Lacer som har tatt de mest fantastiske bildene av personalet på fødestuene som hjelper de nybakte mødrene med selv de minste tingene for å få dem til en god start som mødre og da Katie Lacer så hvordan sykepleierne gjorde noe spesielt ut av jobbene deres, rettet hun kameraet mot dem.

"Jeg var på rett sted til rett tid. Da jeg så sykepleieren hjelpe den nybakte moren, skyndte jeg meg å fange øyeblikket. Det var først da jeg kom hjem at jeg så at det kunne være opplevelsen til alle mødre og alle sykepleiere over hele verden, sier Katie Lacer.

Bildene viser først og fremst sykepleieren Dawn Moravec, som bistår den fødende Jennifer Hawkins på fødeavdelingen ved Clark Memorial Hospital i den amerikanske delstaten Indiana, og bildene og blogginnlegget har fått mye oppmerksomhet på Facebook siden bildene ble delte forrige uke.

Det er sykepleierne og jordmødrene som får ros for arbeidet av Jill, som som firebarnsmor blogger om livet sitt som mor. Foto: Katie Lacer

Sykepleierne hjelper mødrene i de vanskelige situasjonene hvor alt er nytt. Foto: Katie Lacer

"Den store magen min hadde blitt helt flat og forfengeligheten min var for lengst borte. Men de behandlet meg med en slik vennlighet og verdighet."

"For meg har disse øyeblikkene vært virkelige øyeblikk av bekreftelse og styrking, vel vitende om at jeg hadde en hel landsby til å hjelpe meg, selv om det bare var for de få minuttene en sykepleier puttet en kald kompress i nettunderbuksene mine," sier Jill Krause i hennes hyllest.

"Dette bildet tar meg tilbake til minuttene etter fødselen, da jeg nesten kan lukte alt igjen. Derfor synes jeg vi skal hylle sykepleierne som hjelper oss med å legge isposer i underbuksene eller hjelper oss med det første badet etter en keisersnitt."

Innlegget har fått nesten 125.000 likes og er delt mer enn 65.000 ganger.

Jill mener at alle sykepleierne på fødeavdelingene fortjener stor ros for arbeidet sitt. Foto: Katie Lacer

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.