Ketchup i kjøleskapet eller ikke? Her får du svaret

24/04/2024 08:00

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du ketchup i kjøleskapet eller i kjøkkenskapet? Den gamle diskusjonen ble gjenopplivet da produsenten Heinz ga sin mening om det på X.

Har du egg i kjøleskapet? Majones? Poteter? Det varierer fra husholdning til husholdning, om disse produktene oppbevares i kjøleskapet eller ikke.

Dette er ikke livsviktige spørsmål, men noe alle som kjøper disse produktene sikkert har vurdert.

Ketchupdiskusjonen er også populær. Med jevne mellomrom vises det på sosiale medier. Rapperen Cardi B har blant annet vært med på å gi det et løft med følgende innlegg på X: «Du kan ikke stole på de som har ketchup i kjøleskapet».

Utsagnet hennes kan ikke underbygges, men spørsmålet om det beste stedet for ketchup kan besvares. I hvert fall hvis du stoler på produsenten Heinz, som har gjort svaret klart: "FYI: Ketchup. must. be. in. the. refrigerator!"

Med dette innlegget på sosiale medier X håpet nok den amerikanske produsenten å avslutte debatten en gang for alle. Men slik gikk det ikke, skriver RTL Nieuws.

Men innlegget helte selvsagt bare bensin på bålet i debatten. Det fikk den respekterte avisen The Washington Post til å skrive en artikkel der forfatteren lurer på hvorfor personen hun har vært sammen med i 18 år foretrekker ketchup fra skapet.

"Hvorfor skulle jeg ha kald ketchup på varm mat?" er et ofte hørt argument for å ikke oppbevare det i kjøleskapet.

Argumentene fra 'Team Køleskab' handler ikke om smak, men om holdbarhet. Man kan selvfølgelig ikke diskutere smak, men man kan si noe fornuftig om holdbarheten til sausen. En samtale med det nederlandske Voedingscentrum gir innsikt.

– Du bør oppbevare ketchup i kjøleskapet etter åpning, sier Pascalle Stijger fra Voedingscentrum.

"Hvis du åpner den og legger den i skapet, kan oksygen komme inn og bakterier få bedre forhold. I kjøleskapet holder den seg lenger. Vi sier cirka ni til tolv måneder."

At den står ute i supermarkedet er ikke rart. Den er godt forseglet med en folie, som forlenger holdbarheten, sier Stijger. Heinz har også annonsert at ketchup varer lenge. De har også gjort det klart at den må oppbevares i kjøleskapet når den først er åpnet.

Stijger forklarer at utløpsdatoen, som skal stå på alle produkter, gjelder for uåpnede produkter. Så hvis du er en stor fan av ketchup og bruker en flaske i uken, kan du oppbevare den utenfor kjøleskapet. Men for vanlige mennesker anbefales det å la det stå i kjøleskapet.

Noe Heinz en gang var så enig i at de i Storbritannia bestemte seg for å gi bort et kjøleskap til følgerne sine på sosiale medier X slik at de kunne bruke det «til å lagre ketchup».

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.