Kristoffers kreftsyke sønn hadde bare ett ønske: Nå takker faren danske togbaner for den beste opplevelsen noensinne

23/04/2017 11:00

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Kristoffer Jørgensens kreftsyke sønn hadde et inderlig ønske om å se på tog. Da faren drister seg til å gå inn på et lukket område, får han seg litt av en overraskelse.

- Hei DSB! Jeg har en historie jeg gjerne vil dele med dere.

Slik starter Kristoffer Jørgensen fra Århus i Danmark sitt rørende åpne brev til DSB (tilsvarende norske NSB, red.), som siden fredag har blitt delt tusenvis av ganger på Facebook

I det åpne brevet forteller faren hvordan hans 2-årige sønn Fredrik fikk konstatert kreft for litt over et år siden. Han har siden vært gjennom et langt og tøft behandlingsforløp. 

Men for et halvt år siden fikk gutten en stor interesse for tog og alt som har med lokomotiver og jernbaner å gjøre. Men på grunn av sykdommen og den intensive behandlingen, var det vanskelig for far og sønn å ta toget sammen.

 

- Vi har derfor jevnlig besøkt verkstedet ute ved Langenæs i Århus, uten å gå inn på grunnen og nær togene. Det har også vært fint for Frederik, han vil gjerne bare se tog, skriver faren i Facebook-innlegget sitt. 

På onsdag var de to igjen nede ved verkstedet, og da tok Kristoffer Jørgensen en modig beslutning. 

Foto: Facebook

- Denne gangen dristet jeg meg til - vel vitende om at det kunne koste meg dyrt - å begeve meg inn på grunnen. Det var naturligvis noe Frederik satte stor pris på, akkurat som hans far, skriver Kristoffer Jørgensen.

Men akk! 

De to nysgjerrige tog-entusiastene ble oppdaget av en kvinne, som vennlig fortalte de at de ikke kunne være inne på området uten sikkerhetsutstyr. 

Kristoffer Jørgensen unnskyldte, og forklarte at det var på grunn av sønnens sykdom at de hadde tatt sjansen og sneket seg inn for å se de store togene til reparasjon.

I stedet for kjeft så fikk faren et telefonnummer til kvinnen, og en beskjed om at hun ønsket at de skulle komme tilbake igjen dagen etter. 

Neste morgen kom Kristoffer Jørgensen og sønnen Frederik derfor tilbake, og denne gangen trengte de ikke å snike seg inn.

DSB-medarbeideren ga de i stedet en guidet visning av hele verkstedet, hvor Frederik ble lykkelig for å komme helt nære de store maskinerne, og videre til å sitte i en lokomotivførers stol.

Det var en opplevelse som gjorde stort inntrykk på den takknemlige faren.

Foto: Facebook

- DSB har gitt sønnen min en av hans største opplevelser i sitt liv! Det er vanskelig for meg å beskrive hvor mye det betyr for ham, og for meg for den saks skyld, men her får dere den hjerteligste takk fra både Frederik og hans far! Dere har gjort noe stort for sønnen min, større enn de fleste vil klare å forstå, og dere har gjort en pappa veldig glad,   avslutter Kristoffer Jørgensen innlegget sitt.  

Siden har historien gått viralt, og blitt likt over 3000 ganger siden fredag.