Kvinne ble truffet av lynet mens hun sto ved kjøkkenvasken: Du vil aldri gjette hva som reddet henne

17/06/2023 18:30

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kvinnen var usedvanlig heldig som overlevde.

En sjokkerende hendelse utspilte seg her om dagen i Crinkle, Co Offaly, der en mor på mirakuløst vis overlevde et lynnedslag som slo henne mens hun sto ved kjøkkenvasken. 53 år gamle Caroline Blake, som jobber for Tesco om dagen, ble kastet tilbake da lynet slo ned og en voldsom eksplosjon fylte rommet.

Det var imidlertid først senere på sykehuset at legene avslørte for Caroline hvor nær hun hadde vært døden – lynet hadde vært så høyt som 300 millioner volt. Men hun hadde en uventet redningshelt; skoene hennes.

Skoene hadde fungert som isolasjon mellom Caroline og bakken under henne, og det var nok til at moren ikke døde av lynnedslaget, skriver Mirror.

Selv om Caroline overlevde, har den skremmende opplevelsen satt sine spor. Hun har bestemt seg for at neste gang en storm nærmer seg, skal hun søke trygghet på rommet sitt og holde seg unna kranen.

«Jeg kan være død», sier Caroline, som føler seg takknemlig for å være i live.

"Jeg visste ikke hva som kom til å skje. Da det skjedde, var jeg i en døs i et minutt eller to," la hun til.

Caroline og mannen hennes, Michael Blake, tror lynet slo ned i kranen utenfor hjemmet deres, som er koblet til kjøkkenvasken innendørs. Hun beskrev øyeblikket lynet slo ned, og sa:

"Hele vasken var elektrifisert. Det var en enorm eksplosjon her inne og et smell og det luktet."

Caroline ble kastet tilbake av eksplosjonen, og hun kjente en følelse som å ta på et elektrisk gjerde. Etter noen minutter tok hun seg sammen og ringte mannen sin.

En av Carolines døtre hadde kommet hjem i mellomtiden og insisterte på at hun skulle fraktes til sykehus umiddelbart. Mannen hennes møtte henne der og heldigvis ble hun utskrevet samme kveld. I spøk om situasjonen hennes sa Caroline:

«Legen sa til meg: «Jeg har aldri taklet et lynnedslag før», og jeg sa «det har jeg aldri prøvd før heller!»»

Mange av vennene hennes har oppfordret henne til å kjøpe et lodd siden hun var så uvanlig heldig å overleve lynnedslaget.

Selv om hun ennå ikke har kjøpt en, begynner hun å vurdere det.