Kvinne med sjelden sykdom lukter alltid fisk

28/06/2022 09:13

Emma Sletta

Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
Britiske Kelly Fidoe-White har det meste av livet hatt en sykdom som får henne til å lukte av fisk.

Britiske Kelly Fidoe-White har en sykdom som sannsynligvis få mennesker har hørt om.

For det meste av livet har hun lidd av trimethylaminuria, noe som får kroppen til å lukte som fisk. Men det var først for to år siden at 36 år gamle Kelly Fidoe-White fant ut hvor den merkelige lukten faktisk kom fra.

Det skriver Metro.

Folk som lider av den sjeldne sykdommen, er ikke i stand til å bryte ned visse deler av dietten i kroppen, noe som får dem til å lukte som fisk, løk eller avføring, for eksempel.

Fordi Kelly Fidoe-White ikke kan bryte ned stoffet, kommer det i stedet ut gjennom svette, pust og urin. Foruten den nysgjerrige lukten, er det ikke mange andre symptomer forbundet med trimethylaminuria.

Kelly Fidoe-White vet ikke når hun utviklet lidelsen, men begynte å legge merke til det i sine tidlige skoleår.

Før hun ble diagnostisert, badet Kelly Fidoe-White fire ganger om dagen og brukte mye deodorant i et forsøk på å tone ned den voldsomme aromaen.

– Jeg tilbrakte en absurd tid i badekaret rett før jeg fikk diagnosen. Jeg brukte brennende varmt vann og skrubbet huden min til den var helt rød. Det var bare for stressende, sa Kelly Fidoe-White.

Det var først etter diagnosen hun fant ut at de omfattende badene bare gjorde lidelsen verre. Nå vasker hun seg med en kroppssåpe, som er laget for sensitiv hud.

For 16 år siden møtte Kelly Fidoe-White ektemannen Michael, som innrømmer at han til tider har blitt plaget av konas kroppslukt. Han har imidlertid valgt å holde det for seg selv.

– Kelly var ikke like selvsikker da vi møttes første gang – og jeg tror den beste måten å hjelpe henne med lidelsen på, er ved å støtte den, sier Michael.

Den uvanlige lidelsen har gitt Kelly Fidoe-White angst og betyr at hun jobber som radiograf om natten, så hun er i kontakt med så få mennesker som mulig. Men etter hvert har Kelly Fidoe-White blitt så trygg på at hun har valgt å fortelle sin historie for å øke bevisstheten om lidelsen.

 

 

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.