Kvinne scroller ned gjennom Facebooken sin: Plutselig ser hun seg selv toppløs

20/08/2023 12:30

Sofie Hansen

Viralt
Foto: TikTok
Foto: TikTok
En mor er i sjokk etter at en fremmed postet en video av henne uten klær på.

En uventet opplevelse på sosiale medier har kastet lys over en intens debatt om offentlig amming. Izabele Lomax, en mor fra Maryland, kom over en video av seg selv på Facebook mens hun ammer sin ni uker gamle sønn, Baker, mens de nøt en dag på stranden.

Denne videoen ble delt av en annen kvinne, og utløste en heftig diskusjon om offentlig amming, respekt for privatliv og sosiale medier-etikette.

Innlegget som fulgte videoen var både en kritikk og et uttrykk for forargelse.

"Åpnet nettopp Facebook og ble møtt med dette, og jeg kan bare ikke forstå hvordan en annen kvinne kan si dette og ta VIDEO av denne moren som ammer babyen sin og legge den på internett," skrev Lomax.

Hun følte seg krenket av at hennes intime øyeblikk ble delt uten hennes samtykke.

Lomax, kjent som @izlomax på sosiale medier, bestemte seg for å ta grep og ta tak i situasjonen på TikTok. Hun delte følelsene sine angående denne "raske utløpet" med følgerne sine.

I en video som er sett tusenvis av ganger, begynner Lomax med å vise det kontroversielle Facebook-innlegget og den aktuelle videoen, før han tar over med ordene:

«Tenk deg å våkne, gå på Facebook og se denne videoen av deg selv fra i går kl. stranda."

I videoen uttrykte Lomax sin skuffelse over den andre kvinnens beslutning om å ta opp og dele øyeblikket uten hensyn til hennes og babyens privatliv.

"Ikke bare passerte denne vandrende kvinnen meg flere ganger sammen med sønnen sin, men hun hadde alle muligheter i verden til å si noe til meg," sa Lomax.

Hun understreket at hun ikke hadde noe imot en samtale eller tilbakemelding, men hun fant det upassende å ta opp og dele videoen på nettet uten hennes samtykke.

Mens noen hevder at kvinner bør ha rett til å amme fritt og uten frykt for dømmekraft, hevder andre at personvern og anstendighet bør ivaretas, spesielt når det gjelder deling av bilder og videoer på sosiale medier.

Nedenfor kan du se videoen hennes av TikTok.

Læs også: