Kvinne slutter i jobben etter å ha blitt fortalt at komfortabelt antrekk er "upassende"

26/10/2022 13:16

Emma Sletta

Viralt
En kvinne har sagt opp jobben som barnevakt etter at moren fortalte henne at hennes komfortable antrekk som var perfekt for å være "aktiv" var "upassende" å ha på rundt barn.

Å holde tritt med energinivået til små barn kan virke som en umulig oppgave, og barnevakter som passer på aktive barn vil sannsynligvis ha komfortable klær som lar dem bevege seg fritt for å løpe og leke med de små.

Men en kvinne har blitt irettesatt på jobben som barnevakt for å ha på seg «atletiske klær», mens hun passet to barn, ettersom moren deres sa at antrekket hennes var «upassende» å ha på seg når hun er sammen med barn.

Moren forklarte at hun intervjuet kandidater for å passe på sin fem år gamle sønn, og 11 år gamle datter, og trudde hun hadde funnet den perfekte personen for jobben – helt til de begynte å diskutere kleskoden.

Kvinnen hadde møtt opp til intervjuet i leggings og genser og ble bedt om ikke å bruke aktive klær mens hun var på jobb, men hun insisterte på at klærne hun hadde på var «komfortable» og lot henne være aktiv med barna.

Moren satte imidlertid foten ned og fortalte henne at det var galt at hun hadde på seg «trange klær» mens ektemannen og sønnen var til stede, noe som førte til at barnevakten sluttet på stedet – før hun i det hele tatt hadde mulighet til å starte.

I et innlegg på Reddit sa moren: "Jeg søker for tiden etter en barnepike til barna mine. Sønnen min er fem og datteren min er elleve".

"Vi fant en ung dame i går som så ut til å passe godt. Vi intervjuet henne i hjemme vårt og forklarte alt for henne. Hun virket fornøyd med alt og var snille mot oss – ingen problemer der".

"Problemet kom da jeg snakket med henne om kleskoden jeg forventet. Jeg la merke til at hun hadde på seg leggings med en genser i dag, noe som jeg antar var greit siden hun ikke jobbet, men jeg ville ha forventet litt mer for et intervju. Men jeg fortalte henne at jeg ikke forventer at hun vil ha på seg sportsklær mens hun passer barna (ingen leggings eller yogabukser)".

Kommentarene på innlegget var bestemt på barnevaktens side, og mange av dem insisterte på at det var «urealistisk» å forvente at en barnevakt skal bruke forretningsantrekk når de har med barn å gjøre.

Andre sa at hvis hun vil at barnevakten skal bruke bestemt klær som uniform, så bør hun betale for dem.