Kvinne var få dager fra døden: Du gjetter aldri hva som nesten tok livet hennes

07/09/2023 23:30

Emma Sletta

Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
En kvinne kjempet for livet etter å ha glemt en tampong i magen ved et uhell i flere måneder.

Kelsey Foster trodde rett og slett at det var hennes kroniske sykdom i livmoren som forårsaket henne både smerte og ubehag.

Men da den 29 år gamle australieren plutselig hørte «en dump» på toalettet, gikk den grusomme sannheten opp for henne: Hun hadde glemt en tampong i magen.

Hvor lenge tampongen hadde sittet der, ante hun ikke. Men det var i hvert fall den som hadde gjort henne syk.

Nå forteller hun  sin historie til det australske mediet News for å advare alle andre kvinner mot å havne i lignende situasjoner.

Kelsey forteller til media at hun var overbevist om at magesmertene, krampene og feberen trolig skyldtes endometriosen hun hadde slitt med i en årrekke.

"En dag da jeg var på badet, følte jeg noe "ploppe" komme ut av meg. Jeg trodde det var en blodklump, for det er jeg vant til. Men det var en gammel tampong, sier Kelsey til australske medier.

– Jeg var helt i sjokk. Jeg kunne ikke tro det.

Kelsey ante ikke hvor lenge tampongen hadde vært oppe i henne. Hun anslår at det var minst seks uker – og trolig nærmere noen måneder.

Selv om Kelsey ikke visste om den alvorlige tilstanden kalt toksisk sjokksyndrom (TSS for kort), visste hun at hun var alvorlig syk.

Så hun dro rett til sykehuset – med sin altfor brukte tampong i en lukket plastpose.

Legene tok tester av både tampongen og Kelsey, og her var dommen raskt: Kelsey hadde faktisk fått TSS, som er dødelig hvis du ikke får rask behandling på sykehuset.

Heldigvis ble Kelseys tilstand oppdaget akkurat i tide – og ved hjelp av intensivbehandling på sykehuset overlevde hun. Tilstanden utviklet seg heller ikke så dramatisk at hun måtte amputeres. Dette var tilfellet for en lovende modell som mistet begge beina etter å ha glemt en tampong oppe i henne.

Kelsey håper nå at hun ved å dele sin historie kan minne andre kvinner på å huske å skifte tamponger i tide.