Lasagne er en klassiker i mange norske husholdninger, og nå har BBC Good Food delt den 'enkleste oppskriften noensinne' som de har fra eksperter. Det skriver The Mirror.
Denne oppskriften gjør det enkelt å lage en autentisk smak uten mye anstrengelse. Hemmeligheten ligger i de ekstra ingrediensene som tilsettes for å gi retten en dypere smak og karakter.
Her er ingrediensene du trenger:
1 spiseskje olivenolje
2 skiver røkt bacon
1 løk, finhakket
1 stilk selleri, finhakket
1 middels gulrot, revet
2 fedd hvitløk, finhakket
500 g biff
1 ss tomatpuré
2 bokser (hver 400 g) hakkede tomater
1 ss klar honning
500 g ferske lasagneplater
400 ml crème fraîche
125 g grovrevet mozzarella
50 g revet parmesan
Friske basilikumblader til pynt
For å tilberede denne deilige retten, varm olje i en panne og tilsett bacon i små biter. Etter noen minutter, tilsett løk, selleri og gulrot og surr i fem minutter til de er møre.
Tilsett så hvitløken og stek i et minutt til. Tilsett så biffen, som må brunes og brytes opp med en tresleiv. La det steke til det er brunet over det hele.
Rør deretter tomatpuréen inn i kjøttet og grønnsakene og stek i et minutt til det er godt blandet. Tilsett de hakkede tomatene, sørg for å skylle boksene med vann for å få ut det siste.
Tilsett honningen og smak til. La sausen småkoke i 20 minutter for å utvikle smaken. Forvarm ovnen til 200°C og begynn å sette sammen lasagnen.
Start med å helle et lag kjøttsaus i bunnen av en ildfast form og legg to lasagneplater over sausen. Gjenta dette til retten er full og avslutt med et lag lasagneplater på toppen.
Bland creme fraiche med 2 ss vann for å gjøre den mer flytende og hell den over lasagnen. Topp med mozzarella og dryss parmesan på toppen.
Stek i ovnen i 25 til 30 minutter, til retten er gyllen og boblende.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!