Lasagneoppskrift har gått viralt: Slik lager du den "enkleste noensinne" ifølge eksperter

25/10/2023 10:00

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er enkelt og resultatet av oppskriften sies å være fantastisk.

Lasagne er en klassiker i mange norske husholdninger, og nå har BBC Good Food delt den 'enkleste oppskriften noensinne' som de har fra eksperter. Det skriver The Mirror.

Denne oppskriften gjør det enkelt å lage en autentisk smak uten mye anstrengelse. Hemmeligheten ligger i de ekstra ingrediensene som tilsettes for å gi retten en dypere smak og karakter.

Her er ingrediensene du trenger:

  • 1 spiseskje olivenolje

  • 2 skiver røkt bacon

  • 1 løk, finhakket

  • 1 stilk selleri, finhakket

  • 1 middels gulrot, revet

  • 2 fedd hvitløk, finhakket

  • 500 g biff

  • 1 ss tomatpuré

  • 2 bokser (hver 400 g) hakkede tomater

  • 1 ss klar honning

  • 500 g ferske lasagneplater

  • 400 ml crème fraîche

  • 125 g grovrevet mozzarella

  • 50 g revet parmesan

  • Friske basilikumblader til pynt

For å tilberede denne deilige retten, varm olje i en panne og tilsett bacon i små biter. Etter noen minutter, tilsett løk, selleri og gulrot og surr i fem minutter til de er møre.

Tilsett så hvitløken og stek i et minutt til. Tilsett så biffen, som må brunes og brytes opp med en tresleiv. La det steke til det er brunet over det hele.

Rør deretter tomatpuréen inn i kjøttet og grønnsakene og stek i et minutt til det er godt blandet. Tilsett de hakkede tomatene, sørg for å skylle boksene med vann for å få ut det siste.

Tilsett honningen og smak til. La sausen småkoke i 20 minutter for å utvikle smaken. Forvarm ovnen til 200°C og begynn å sette sammen lasagnen.

Start med å helle et lag kjøttsaus i bunnen av en ildfast form og legg to lasagneplater over sausen. Gjenta dette til retten er full og avslutt med et lag lasagneplater på toppen.

Bland creme fraiche med 2 ss vann for å gjøre den mer flytende og hell den over lasagnen. Topp med mozzarella og dryss parmesan på toppen.

Stek i ovnen i 25 til 30 minutter, til retten er gyllen og boblende.