Lastebilsjåfør stoppet midt i veien og blokkerte for trafikken - nå hylles han som helt av barnefamilie

28/09/2016 15:30

Anniken Hauge

Viralt
- Jeg er her for å beskytte dere, sa lastebilsjåføren da han kom bort til den sjokkerte barnefamilien.

Den svenske familiefaren Robert Gullström måtte trille inn til veikanten og stoppe bilen sin, da det venstre bakhjulet punkterte midt på motorveien.

De andre trafikantene kom susende forbi med den normale høye hastigheten, mens Robert Gullström stod og prøvde å skifte til reservedekket fra bagasjerommet.

Familien var på vei fra Karlstad til Västerås i Sverige, da de mistet luften i det ene dekket, og nå stod mannens partner og lille datter på en skråning ute på motorveien.

De kikket nervøst på Robert Gullström, som hadde det travelt med å fikse bilen og samtidig holde øye med de andre bilene på motorveien.

Med jevne mellomrom måtte han hoppe inn til siden, da den travle fredagstrafikken ikke så ut til å ta hensyn til strandede familien.

- Jeg stod bare en halv meter vekk fra dem, forklarer Robert Gullström til Aftonbladet med henvisning til de ubetenksomme bilistene på veien.

Midt ute på veien satt Urban Johansson bak rattet på lastbilen sin, og han fik øye på familien med den stoppede bilen i veikanten.

Lastebilsjåføren kjørte selv inn til veikanten.

Først satte han på nødblinken på det store og tunge kjøretøyet, deretter løp han ut i veibanen for å si til Robert Gullström at det var farlig å utføre et dekkskifte midt i fredagstrafikken.

- Jeg er her for å beskytte dere, sa sjåføren til familiefaren, som nå ikke trengte å passe på trafikken, men kunne konsentrere seg om å få skiftet dekket.

Nå gikk det raskt for Robert Gullström å få reservehjulet på kjøretøyet, og han har senere sendt blomster og sjokolade til den omtenksomme lastebilsjåføren.

- Han er en hverdagshelt. En stor takk til ham. Det var fredag ettermiddag, så han ville nok også bare hjem, sier Robert Gullström til Aftonbladet.

Selv forklarer Urban Johansson til avisen at han ble provosert over å være vitne til at så mange av de andre bilistene ikke senket farten, men bare suste forbi den farlige situasjonen i veikanten.

- Jeg ble sint og følte at jeg var nødt til å stoppe for å beskytte ham. Det var et enkelt valg, sier Urban Johansson.