Laura lurte på datterens blåmerker: Da hun sjekket på nettet oppdaget hun den grufulle sannheten

31/08/2023 09:30

Sofie Hansen

Viralt
Foto: Laura Handley
Foto: Laura Handley
Moren kunne ikke forstå hvordan datterens blåmerker kom fra før hun undersøkte saken nærmere.

Som forelder følger du nøye med på barna dine. Helt fra de er veldig små til de blir små skurker som fort kan komme inn i smørebrettet eller slå seg selv om de faller.

Og det kan være veldig god grunn til å holde ekstra godt øye med barnet ditt, noe 30 år gamle Laura Handley måtte innrømme etter at datteren ofte fikk blåmerker under huden, skriver Washington Post.

Den bekymrede fembarnsmoren, fra Tenbury Wells i Worcestershire, England, ble overrasket over at hennes nesten to år gamle datter Tazmin satt igjen med mange blåmerker.

Først hadde moren avskrevet blåmerkene da hun trodde datteren bare var klønete, men jo mer moren så på datterens hud, jo flere ting oppdaget hun.

Foto: Laura Handley

I juli 2017 bestemte den resolutte moren seg for å gå på nett, hvor han leste en artikkel om en 13 år gammel gutt som døde av en spesielt aggressiv sykdom kalt akutt myeloid leukemi, hvor gutten døde en uke etter at sykdommen ble oppdaget.

Da hun forsket på sykdommen og leste mer, dukket det opp et bilde som først ble krystallklart når hun leste om symptomene på sykdommen. Det var blåmerker, røde flekker på huden og nattesvette. Der slo Laura Handley til.

Jeg tenkte «herregud og fikk helt panikk», sier moren til avisen. Selv om symptomene stemte overens med datteren Tazmins, kan det like gjerne være et tegn på andre og mer vanlige tilstander som hosteanfall, det var en stemme i hodet til Laura Handley som umiddelbart fikk henne til å reagere.

Foto: Laura Handley

"Det var en følelse av at jeg måtte gjøre noe etter at jeg leste den artikkelen," sa Laura Handley til Washington Post. Dagen etter tok hun datteren til sykehuset og forklarte de spesielle symptomene.

Her begynte legen umiddelbart med en rekke tester, og det viste seg at Tazmin hadde et forstadium til den aggressive formen for leukemi.

Men legene tok ingen sjanser og la umiddelbart inn den lille jenta, som gjennomgikk en biopsi av ryggraden.

To uker senere brøt leukemien virkelig ut, og Tazmin ble innlagt på sykehus og behandlet med cellegift. Og det var like greit, for etter en lang kamp er Tazmin nå i bedring, selv om legene fortsatt holder et godt øye med den lille jenta.

"Jeg tror det reddet livet hennes. At jeg googlet symptomene hennes," sier Laura Handley.

Læs også:

Kongelig tatt på fersken i 87 km/t: Nå må boten betales Prinsen ble oppdaget i å kjøre for fort.
Her er forskjellen på mandariner og klementiner De smaker godt, men hva er egentlig forskjellen?