Lege advarer: Slutt med å tisse i dusjen

25/06/2023 08:00

Emma Sletta

Viralt
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Du bør ikke tisse i dusjen. Og det er faktisk en veldig god grunn, sier en lege.

En lege har sendt ut en advarsel til folk som tisser i dusjen. Hun har gjort det klart at det er viktig å ikke gjøre det.

Dr. Teresa Irwin, en lege som spesialiserer seg på urogynekologi, har forklart for sine mer enn 84,000 følgere på TikTok at man ikke bør tisse når man står i dusjen. Og det er en god grunn til det, skriver LADbible.

Hvis du er i dusjen, trener du blæren til automatisk å tisse når du kan høre lyden av vann.

– Ikke gjør det hele tiden, for det som skjer er at hver gang du hører lyden av vann, vil blæren tisse – fordi den brukes til å høre lyden av vannet i dusjen, sier hun i videoen.

"Så hver gang du vasker hendene, vasker opp, etc., blæren vil sikle, så å si, fordi den ønsker å bli kvitt urin."

Det stemmer godt overens med det Dr. Alicia Jeffrey-Thomas delte på TikTok i fjor sommer. Her advarte hun sine følgere om at tissing i dusjen kan få ‘store konsekvenser’ i det lange løp.

"Hvis du tisser i dusjen, slår på kranen eller slår på dusjen, og deretter setter deg ned på toalettet for å tisse mens vannet renner, skaper du en forbindelse i hjernen din mellom lyden av rennende vann og å måtte tisse," sto det.

"Kombiner det med bekkenbunnsdysfunksjon, enten nå eller på forhånd, og det vil potensielt føre til store problemer når du hører rennende vann utenfor dusjen."

"Dessverre for de av oss som ble kvinner ved fødselen og har den anatomien, er vi ikke designet for å tisse stående. Bekkenbunnen din vil ikke slappe av ordentlig, noe som betyr at vi ikke kommer til å tømme blæren vår like bra."

Dr. Alicia Jeffrey-Thomas forklarte for sine mer enn 659 000 følgere på TikTok at det beste rådet hun kunne gi var at man skulle tisse før man slo på dusjen.

"Prøv å tisse før du til og med slår på dusjen eller vannet, og hvis du føler for det mens du er i dusjen, prøv å ignorere det," sto det.

Hun refererte også til det klassiske eksperimentet til forskeren Ivan Pavlov, der han var i stand til å trene hunder til å sikle på lyden av en bjelle, siden de hadde lært å knytte det til mat.

"Han ringer klokken hver gang han legger mat ut til hundene, så til slutt begynner hunden å assosiere klokken med mat, og begynner å sikle selv om det ikke er mat," sa hun.