Legene ga babyen en dødsdom - så ryster barnepiken alle med denne beskjeden

12/02/2017 13:45

Anniken Hauge

Viralt
Familiens nye barnepike nølte ikke da den lille datteren deres hadde behov for hjelp.

Da familien Rosko ansatte Kiersten Miles som barnepike i juni i fjor, ante de ikke hvor stor betydning den 22-årige kvinnen ville få for livet deres.

Kiersten Miles’ jobb var å passe det amerikanske parets 16 måneder gamle datter Talia, som led av biliær atresi - en sykdom hvor deler av eller alle galleveiene fra leveren til tarmen ikke er utviklet.

Det skriver Independent.

Foto: Privat

Derfor hadde lille Talia behov for organdonasjon, så hun kunne få seg en ny lever. 

Den nye barnepige tilbød straks å hjelpe familien.

Det viste seg heldigvis at Talia og Kiersten Miles var en match. Kiersten Miles diskuterte beslutningen sin egen familie, som støttet valget hennes om å donere. 

 

- Det er et såpass lite offer når du sammenligner med å redde et liv. Noen av legene hennes sier at hun muligvis ikke ville klart seg lenger enn to år, sier Kiersten Miles.

- Det eneste jeg måtte gjøre var å være på sykehuset i en uke og få et arr. Jeg vet ikke, men for meg føltes det som et lite offer å gjøre, tilføyer hun.

Etter mange undersøkelser ble Kiersten Miles operert i et fem timer langt inngrep. Både hennes og Talias operasjoner gikk fint, og de skal begge var på bedringens vei.

Foto: Privat

- Jeg er overveldet av den kjærligheten og støtten jeg har fått de siste ukene, og fortsatt får. Så mange mennesker, mennesker jeg slett ikke kjenner, har delt historien om donasjonen min til Talia. Tusen, tusen takk. Hver deling sprer mer oppmerksomhet rundt leverdonasjon og organdonasjon generelt, skriver Kiersten Miles i et innlegg på Facebook.

Kiersten Miles beslutning om å hjelpe Talia betyr at hun aldri vil kunne gjøre det igjen. Heller ikke hvis hun en gang får barn som får behov for en lignende transplantasjon.