Legene ga ham en 5% sjanse til å overleve: I dag er han ugjenkjennelig

08/09/2023 05:30

Emma Sletta

Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
Kreften hadde spredd seg til hjernen, hjernestammen, ryggraden, leveren, ribbeina og hoftene.

Da treningsfanatikeren Lee Troutman besøkte legen sin etter å ha lidd av nattesvette, tretthet og leversmerter, hadde han ingen anelse om marerittet som ville følge.

Etter flere tester ble den da 20 år gamle personlige treneren diagnostisert med hemofagocytisk lymfohistiocytose, også kjent som HLH - en ondartet indre betennelse som slår av organer.

Som om det ikke var nok, ble han noen måneder senere diagnostisert med non-Hodgkins lymfom, og legene fortalte ham at kreften hadde spredt seg til alle fire i hjernen, hjernestammen, ryggraden, leveren, ribbeina og hofter.

Lee var fast bestemt på å kjempe med alt han hadde, og til tross for den dårlige prognosen, er han nå på bedringens vei.

"På tidspunktet for diagnosen min jobbet jeg 12 timer om dagen, åpnet treningsstudioet klokka 5 om morgenen og trente klienter. Jeg var til og med personlig trener etterpå. Så jeg antok at mine uvanlige symptomer bare var et resultat av at jeg jobbet for mye, sier Lee til amerikanske medier.

"Men da jeg ble diagnostisert, ble ting raskt verre - øynene og huden min ble gul fra leversvikt. Jeg kunne ikke gå, snakke eller spise. Jeg var heller ikke helt klar over hva som foregikk; Jeg var ikke i koma, men tankene mine var konstant uklare.

Lee gikk til legen i oktober 2021 og ble diagnostisert med kyssesyke i november 2021, etterfulgt av HLH i desember og non-Hodgkins lymfom i januar 2022. På bare to måneder mistet han halvparten av kroppsvekten.

Det skriver Mirror.

Foto: Privat

– Legene trodde ikke jeg skulle overleve. Min mor og jeg fant en lege som gikk med på å ta saken min – han ga meg håp med 5% sjanse for å overleve. Han sa at hvis jeg skulle overleve lymfekreft og aggressiv kreftbehandling, trengte jeg en benmargstransplantasjon. Og etter det ville jeg ha 70 prosent sjanse for å klare det, sier Lee.

Han måtte gjennomgå en benmargstransplantasjon da lungene hans tragisk kollapset to ganger, og han ble lagt på respirator to ganger. Han ble til slutt tatt av respiratoren, men måtte tilbringe måneder i rehabilitering for å gå opp i vekt og muskelmasse mens han fortsatt gjennomgikk cellegift.

24. mai 2022 fikk han til slutt en benmargstransplantasjon fra en anonym donor. Han ble utskrevet to måneder senere, men måtte tilbringe 200 dager i karantene, og han måtte ta en dose på 63 medikamenter daglig, da medisinen skulle hindre transplantatavstøtning og residiv av hemofagocytisk lymfohistiocytose.

Lee lever fortsatt med kreft, men er glad for å kunne gjøre det han elsker mest: trening.

"Da jeg var på sykehuset, brukte jeg mye tid på å skrive ned målene mine. Noen ganger var målet bare å komme meg ut av sengen og pusse tennene. Nå føler jeg meg bra. Jeg føler meg lykkelig. Jeg føler meg normal. Jeg lever mitt beste liv, trener på treningsstudio igjen, jeg har en jobb, og jeg ser endelig frem til fremtiden min. Hvis det er noen der ute som går gjennom noe sånt, vær sterk, fortsett å kjempe og ikke gi opp. Hvis legene har gitt opp, finn en ny lege. Vær din egen talsmann," sa Lee.

Foto: Privat