Lisa oppdaget mørk strek på neglen: Nå advarer hun mot dette faresignalet

23/08/2017 10:15

Ida Veiden Brakstad

Viralt
En amerikansk negleteknikker gjorde en skremmende oppdagelse da hun la merke til en mørk strek på kundens negl.

Amerikanske Lisa Harrison Williams gjorde nylig en skremmende oppdagelse da hun hadde besøk av en kvinnelig kunde som gjerne ville få ordnet neglene sine.

Da Lisa Harrison Williams så kvinnens negler la hun straks merke til noe merkelig. 

Det skriver Mirror.

- Hun hadde en mørk vannrett strek midt på neglen. Med en gang hun hadde satt seg ned sa hun: Jeg trenger en farge som en mørk nok til å dekke denne stripen, forteller Lisa Harrison Williams i et Facebook-oppslag.

Kvinnen skulle ha fortalt Lisa Harrison William om vurderingene fra de andre neglesalongene. Noen mente at det var snakk om mangel på kalk, mens andre mente at det skyltes en blodutredelse under neglen. 

Men Lisa Harrison Williams fikk øyeblikkelig en fornemmelse av at det handlet om noe langt mer alvorlig: 

- Jeg ville ikke skremme henne, men jeg sa at hun straks burde gå til legen. Hun ringte til meg i dag og fortalte at det var snakk om en aggressiv form for kreft som allerede hadde spredd seg til lymfeknutene, skriver Lisa Harrison Williams.

Hun understreker at hun har fått tillatelse fra kvinnen til å dele bildet av neglen hennes som en advarsel til andre:  

- Vær så snill å hold et våkent øye med neglene dine. Oppdager du merkelige endringer så er det i de fleste tilfeller ikke farlig. Men noen ganger kan det være tegn på en svært alvorlig sykdom. Så pass på neglene både på tær og fingre - ikke bare dine egne, men også eldre slektninger og familiemedlemmer som kanskje ikke selv er i stand til å følge med. En tidlig diagnose kan utgjøre en enorm forskjell!, skriver Lisa Harrison Williams.

Negleforandringer som viser seg i form av utvikling av mørk misfarging under neglen kan blandt annet være et tegn på hudkreft. Du bør derfor oppsøke lege hvis du oppdager svarte eller brune pigmentforandringer under neglen uten at den har vært utsatt for slag eller annen skade. 

Siden Lisa Harrison Williams delte oppslaget den 14. august har det gått viralt med 20.000 reaksjoner, knapt 90.000 delinger og mer enn 7.000 kommentarer fra andre facebookbrukere.

Du kan lese hele oppslaget hennes nedenfor.