Manfred kommer susende på den tyske Autobahnen, da han ser en bilist svinge panisk på veien - tar en modig beslutning

17/02/2017 09:45

Anniken Hauge

Viralt
En 41-årig mann handlet både raskt og heroisk da han plutselig fikk øye på en bilist i nød. Nå belønnes han fra uventet hold.

Mandag kveldt befant Manfred Kick seg på en motorvei nær München, da han plutselig fikk øye på noe foruroligende. 

Da den 41-årige tyske bilisten som satt bak rattet i Teslaen sin, var på vei til å kjøre forbi en Volkswagen, la han merke til hvordan bilen ved siden av begynte å slingre mer og mer.  Det skriver Daily Mail.

Da Manfred Kick nådde ved siden av bilen, så han at føreren, en 47 år gammel mann, hang over rattet, mens bilen var på vei til å kjøre av veien. 

Senere viste det seg at den 47-årige mannen hadde fått slag, men heldigvis valgte Manfred Kick å reagere raskt.  

- Bilisten satt foroverbøyd og hang livløs i sikkerhetsselen. Både hodet og hendene hang slapt ned, sier Manfred Kick, som forklarer at han ble nødt til å treffe en rask beslutning. 

- Jeg ble nødt til å stoppe bilen hans på en eller annen måte. Hvis ikke hadde den fortsatt i evigheter, sier han.

Foto: Manfred Kick/Twitter

Derfor valgte Manfred Kick resolutt å sette opp farten, og kjøre inn foran Volkswagenen. Han fikk sakket ned farten ned bilen bak ved å bremse sin egen bil, helt til begge biler stod helt stille.

Deretter løb Kick ut av bilen for å se til den bevisstløse mannen.

- Jeg kjente at han hadde puls, så jeg la ham ned på bakken så fråde og spytt kunne renne ut, forteller Manfred Kick. 

 

Kort tid etter amkom tre andre bilister til stedet for å hjelpe, og etterfølgende ankom en ambulanse som kjørte den skadde mannen til nærmeste sykehus. Her ble han behandlet og senere erklært utenfor livsfare.

Den farlige manøvren lykkes heldigvis perfekt for 41-årige Kick. Til gjengjeld måtte Teslaen hans bøte for eierens heltemot.

For bremsemanøvren endte med å gjør store skader på den dyre bilen. Manfred Kick fikk forespeilet en pris på nesten 70.000 kroner for å reparere skadene.

I ettertid har Manfred Kick fortalt at han i gerningsøyeblikket ikke var sikker på hvorvidt forsikringen hans ville dekke skadene, men samtidig slo han fast at det var viktigere for han å redde den bevisstløse bilisten. 

Men historien stopper ikke her.

Den fikk nemlig enda en lykkelig – og overraskende – slutt. Det viste seg at stifter og eier av Tesla, Elon Musk, hadde fått høre om den tyske helten som hadde brukt en Tesla for å redde en annen manns liv. 

Det fikk Elon Musk til å skrive følgende på Twitter:

- Gratulrer til den Tesla-eieren som ofret sin egen bil for å bringe en bil med en bevisstløs fører i sikkerhet.

Etterfølgende valgte Musk å tilby Manfred Kick å dekke alle reparasjonsutgiftene hans, og skrev følgende tweet: 

- Som kompensasjon vil Tesla dekke alle reparasjonsutgifter kvitt og fritt og i en fei.