Mange har lurt på: Dette er grunnen til at de nyvaskede håndklærne dine lukter

20/02/2024 08:00

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Med noen få enkle endringer kan håndklærne dine bli rene og deilige igjen.

Tenk deg dette: Du har nettopp brukt søndagen på å vaske og ta en dusj. Du står på badet og gleder deg til å pakke deg inn i nyvaskede myke, velduftende håndklær, men så møter du en ubehagelig overraskelse – en muggen lukt som er alt annet enn frisk.

Skylden? Ofte er det med vaskemaskinen din, som med sine energibesparende kalde vask har skapt et fristed for bakterievekst. Håndklær, som ellers burde være symbolet på renslighet, blir i stedet bærere av denne uønskede duften.

Men ikke bekymre deg, det er tips for å gjenopprette friskheten. En vanlig feil mange gjør er å la fuktige håndklær hope seg opp i skittentøyskurven, noe som bare forverrer problemet med bakterier.

En enkel løsning er å sørge for at håndklærne er tørre før de havner i klesvasken. Hvis skaden allerede er gjort, kan du ty til husmortriks som å tilsette en spiseskje natron i tøyet, som bekjemper bakteriene effektivt.

For å holde vaskemaskinen i toppform og fri for bakterier, anbefales det å kjøre en varm vask en gang i blant, enten med håndklærne eller bare en tom maskin med natron tilsatt for ekstra rengjøring. Husk også å la trommelen stå på gløtt mellom vaskene for å unngå muggdannelse og sjekk lofilteret regelmessig - råd du sikkert allerede kjenner

Med disse enkle trinnene kan du igjen nyte følelsen av friske, velduftende håndklær, fri for muggen lukt som kan dempe følelsen av renslighet.

Kilde: 20 min