Mann vant 4 milliarder kroner: 6 år senere kan folk ikke tro sine egne øyne

16/07/2023 22:30

Sofie

Viralt
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Han skulle ønske han aldri hadde vunnet de 4 milliarder kronene.

Historien om Andrew, som vant en enorm lottopremie på 4 milliarder norske kroner, er langt fra den lykkelige kontoen som vanligvis forbindes med en lottovinner.

Jacks erfaring viser at hell ikke alltid fører til et liv i lykke. Tvert imot legger han ikke skjul på at denne enorme lottogevinsten brakte forbannelsen med seg og førte til død, skilsmisse og spilleavhengighet.

Det skriver socialnytt

Det var julaften tilbake i 2002 da Jack kjøpte den skjebnesvangre lottokupongen.

Han hadde stoppet ved et supermarked i Hurricane, Virginia, for å kjøpe en sandwich til frokost og fylle bilen med bensin. På den tiden hadde Jack allerede hatt et vellykket liv.

En amerikansk forretningsmann som døde i 2020 i en alder av 72 år, hadde bygget opp en formue på over 230 millioner kroner gjennom byggefirmaet sitt.

Du skulle tro at Jacks økonomiske erfaring og vellykkede forretningskarriere ville ha forberedt ham godt til å håndtere de enorme pengene han vant. Dessverre viste det seg ikke å være tilfelle.

Det første Jack gjorde var å donere 10 prosent av gevinsten til kristne veldedige organisasjoner. Han brukte også 190 millioner kroner på å etablere Jack Whittaker Foundation, som ga gratis mat og klær til lavinntektsfamilier i Virginia.

Han følte at han gjorde Guds arbeid ved å hjelpe andre med disse pengene og planla å hjelpe enda flere.

Jack besøkte også supermarkedet hvor han kjøpte vinnerkupongen sin og ga ekspeditøren en sjekk på 600.000 kroner, et hus til 1,66 millioner kroner og en splitter ny Jeep Cherokee.

Han unnet seg en Lamborghini, som han brukte til å kjøre rundt i nabolaget og kaste penger ut av vinduet. Dessverre ble han bare ett år etter storseieren utsatt for et bilinnbrudd, hvor en koffert med over syv millioner kroner ble stjålet.

Problemene fortsatte å hope seg opp for Jack. Noen år etter lottogevinsten mistet han sitt 17 år gamle barnebarn, som ble funnet død på en manns eiendom etter å ha blitt meldt savnet.

Jack begynte å spille og ble saksøkt av Caesars Atlantic City Casino i 2005 for å ha utstedt dårlige sjekker for å dekke gamblingtapene hans på over 20 millioner kroner. Men det stopper ikke her.

I 2008 søkte kona om skilsmisse etter 42 års ekteskap.

Et år senere ble også hans 42 år gamle datter, som var mor til hans avdøde barnebarn, funnet død.

Jack mistet stort sett alt han holdt kjært i livet. Han innser nå at penger aldri har betydd noe for ham. Selv om man trenger penger for å eksistere i denne verden, er det ikke penger som kontrollerer eller skaper ekte lykke.

Jack avslører også at han skulle ønske han aldri hadde kjøpt lottokupongen som snudde opp ned på livet hans.

Jack Whittakers historie minner oss om at penger ikke alltid er svaret på problemene våre og til og med kan bringe nye utfordringer.

Det understreker viktigheten av å ha et solid verdigrunnlag og en forståelse av hva som virkelig betyr noe i livet.