Mannen pusser opp huset: Finner en skjult lapp fra 1975 og sporer opp eieren

16/07/2023 06:30

Sofie

Viralt
Foto: Dakota Mohn
Foto: Dakota Mohn
En kvinne ble sjokkert etter at en mann som renoverte barndomshjemmet hennes klarte å spore henne opp takket være en lapp hun hadde gjemt der da hun var bare 14 år gammel.

Helt tilbake i 1975 – bodde Stephanie Poit med familien sin i et hjem i landsbyen Green Valley, 30 mil sør for Peoria, Illinois.

Huset var opprinnelig en to-etasjes struktur, men familien gjorde det til sitt ved å lage ny stue, kjøkken og bad.

Stephanie, som var en av fem jenter, bodde der sammen med foreldrene fra 1986 til hun dro på college. Foreldrene hennes fortsatte å bo der til 2002, men en del av familien ble igjen da de dro takket være en lapp gjemt i stueveggen.

Spol frem mer enn 20 år, og Sunnyland-bosatt Dakota Mohn hadde begynt å jobbe med huset som en del av en restaureringsjobb etter en brann.

Han snakket til Journal Star og forklarte: "Besetningen min var der inne og revet den fremre stuen av huset. Jeg ryddet opp rusk, og jeg så opp og så skriften på veggen som sa 'Merk'."

For å være sikker på at lappen hennes ikke skulle gå tapt for alltid, hadde Stephanie skrevet ordene "Note 9/29/1975" på strukturen, sammen med en pil som pekte på et hull i veggen som hadde blitt avslørt under en av familien hennes. renoveringer.

Mohn fortsatte: "Jeg stakk mobilen min der inne og tok et bilde og så den i denne flasken. Tok den ut og leste lappen. Det var som om denne 14 år gamle jenta sto der og snakket med oss, tok oss tilbake nesten et halvt århundre akkurat der."

Stephanie's skrev lyder: "Til den som finner dette: I dag er det 29. september 1975. Mitt navn er Stephanie Herron. Jeg bor her med min mor, far (Earnest), Becky og Valerie.

"Gerald Ford er president. Mrs. Lay er naboen vår. Mamma er gravid og babyen kommer når som helst nå. Så vidt vi vet ble dette huset laget i 1872. Vi pusser opp huset.

"Illinois Central Railroad ligger på vestsiden av huset. Vi har bodd her i 8 år. Faren min jobber med Chicago Northwestern Railroad. Green Valley har omtrent 650 mennesker. Jeg er 14, Val er 16 og Becky er 12.

"Jeg håper du har mye lykke i dette huset. Steph "PS: Moren min heter Rose Herron. Hun er en registrert sykepleier. Hun jobber på Hopedale sykehjem. Hun ble født i Nebraska. Hun er en veldig god mor."

Foto: Facebook/Dakota Mohn

Etter å ha lest notatet bestemte Mohn seg for å dele det på nettet i håp om å spore opp personen som skrev det.

Historien ble raskt viral, og nådde til slutt Stephanie, som nå er 61. I en kommentar til det overraskende funnet sa Stephanie:

"Jeg ble sjokkert, helt sjokkert, da jeg hørte om lappen. Ærlig talt, jeg glemte alt om det. Livet går videre, årene går ... jeg kan ikke tro hvor mye dette har slått an mennesker. Jeg har fått notater fra folk som husker meg som barn som vokste opp i Green Valley. Det var et bra sted å vokse opp.

"Og jeg får notater fra folk jeg ikke kjenner, lærere mange av dem, som er inspirert til å få elevene til å gjøre det samme nå. Hei, jeg antar at jeg er en Facebook-sensasjon. Det hele er fantastisk ."

Den nåværende eieren av huset, Dylan Alig, planlegger å bygge en skyggeboks inn i veggen for å vise meldingen Stephanie skrev på treverket.

Når det gjelder selve lappen, mener Stephanie at den bør returneres slik at noen andre kan finne den i fremtiden, og Mohn og Alig planlegger å fortsette moroa ved å legge til noen egne notater.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.