Mannen rørt til tårer når han får sin avdøde fars gamle klokke verdsatt

27/07/2023 15:30

Sofie

Viralt
Foto: BBC
Foto: BBC
Mannen klarte ikke å holde tårene tilbake da han fikk sin fars gamle Rolex-klokke vurdert på TV.

En gjest på BBCs populære Antiques Roadshow ble rørt til tårer da han oppdaget den astronomiske verdien av hans uvurderlige vintageklokke.

Programmet, som ble sendt søndag kveld 23. juli, tok seerne til Stonor Park i hjertet av Oxfordshire, hvor en gjest hadde med seg en klassisk klokke for å bli bedømt. Det skriver DailyStar.

Foto: BBC

Klokken, en ekte vintage Submariners Rolex, tilhørte gjestens avdøde far, som kjøpte den i 1972 da gjesten bare var syv år gammel. Klokken ble overlevert ham noen måneder før farens død i oktober.

Gjesten fortalte antikvitetsekspert Richard Price at klokken betydde alt for ham ettersom den tilhørte faren hans.

Klokken ble opprinnelig kjøpt for 1 710 norske kroner, og gjesten hadde i årenes løp supplert den med ulike stropper for å holde den i god stand.

En av stroppene gjesten tok med var originalen, som bekreftet datoen på reimen og utvilsomt økte klokkens verdi.

Richard Price, antikvitetseksperten, forklarte seerne om klokkens historie og viktige detaljer som gjorde den spesielt verdifull.

Han avslørte at klokken var en Submariner Date introdusert i 1967 med ordet Submariner skrevet i rødt, og det er grunnen til at samlere kaller det "the Red Submariner".

Omtrent ni eller ti år senere ble dette endret og all skrift ble hvit.

Pris verdsatte klokken til rundt 259 114 kroner, noe som klart overrasket eieren, som ble rørt til tårer over den imponerende prisen. Deretter berømmet seerne på Twitter den rørende historien og den imponerende klokken.