Matgiganten saksøkt for 50 millioner kroner

07/12/2022 11:14

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kvinner som saksøker matvarekjeden hevder at matlagingstidene er misvisende.

En kvinne fra Florida anla nylig søksmål mot hurtigmatkjeden Kraft Heinz på grunn av selskapets Velveeta-pasta Shells & Cheese. I følge emballasjen skal maten bare varmes i mikrobølgeovn i tre og et halvt minutt før den er klar til å spises.

Florida-kvinnen på sin side hevder det tar mer enn tre og et halvt minutt. The New York Post, NBC News og mange andre amerikanske medier rapporterte om dette.

Kvinnen saksøker Kraft for 5 millioner dollar, som er nesten 50 millioner kroner. Søksmålet avdekker at kvinnen hevder at påstanden om at maten er «klar på tre og et halvt minutt» er falsk og misvisende.

Ifølge kvinnen tar det lengre tid å tilberede mat hvis man følger instruksjonene på pakken. Hun mener at hvis forbrukeren virkelig ønsker mat som tilberedes på tre og et halvt minutt, bør mikrobølgeovnen koke maten på under tre og et halvt minutt.

Kvinnen «trodde og forventet» at produktet ville være klart til å spise på totalt tre og et halvt minutt. I søksmålet heter det at tiden på pakken derfor skal inkludere tiden som trengs for å fullføre alle tilberedningstrinnene – ikke bare tiden som brukes i mikrobølgeovnen.

Hurtigmatkjedens Skjell og ost-pastarett leveres i en liten plastboks hvor du tar av lokket, tilsetter vann og koker i mikrobølgeovnen. Bland deretter ostesausen i den kokte pastaen.

Ifølge søksmålet tar kun ett av flere forberedelsestrinn tre og et halvt minutt å gjennomføre, men det står ikke hvor lang tid kvinnen tror det faktisk tar.

The Kraft Heinz Company kommenterte søksmålet i en e-post til Fox Business, hvor de skrev:

– Vi er klar over dette useriøse søksmålet, og vil på det sterkeste forsvare oss mot påstandene i klagen.