Medarbeider på byggemarked hjalp politiet da en liten jente holdt på å bli kidnappet - en måned senere blir han sjokkert over brev fra sjefen

12/07/2017 08:45

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Dillon Reagan/privat
Foto: Dillon Reagan/privat
En 32-årig medarbeider på et byggemarked reagerte raskt da han så den voldsomme opplevelsen på parkeringsplassen. Men det mente sjefen hans ikke var ok.

På en vanlig arbeidsdag kan det gå mye tid på å ta en røyk, hente ny kaffe, sladre med kollegaene eller noe annet. 

Det er bittesmå pauser som gjør dagen litt bedre, og dermed litt mer effektivt å tusle rundt på kontoret, byggeplassen eller hvor man ellers jobber. 

Men for amerikanske Dillon Reagan var det ikke en liten pause, med derimot en som fikk store konsekvenser for den 32-årige medarbeideren på byggemarkedet Home Depot, skriver kgw.com

Den 32-årige mannen holdt på med jobben sin i byen Portland i staten Oregon 12 mai i år, da det plutselig oppstod en voldelig episode på parkeringsplassen utenfor butikken, hvor en kollega ropte etter ham. 

 

- Jeg gikk ut, og der var det en veldig opprørt kvinne som panisk ropte og gråt: ‘Hjelp! Hjelp meg da! Han tar barnet mitt, han kidnapper barnet mitt,’ gjenforteller Dillon Reagan til kgw.com.

Det fikk straks Dillon Reagan og kollegaen til å la butikken være, og gå utenfor hvor de så en mann og et barn gå fra butikken. 

Foto: Dillon Reagan/privat

I telefonen med politiet fikk den 32-årige medarbeideren beskjed om at han gjerne måtte forfølge mannen til fots frem til politiet nådde frem. 

Det gjorde Dillon Reagan, og da politiet nådde frem og pågrep mannen, snudde Dillon Reagan og gikk tilbake til butikken han hadde vært borte fra i cirka 10 minutter. 

Men den daglige lederen var ikke tilfreds med at han hadde forlatt jobben sin. 

- Han sa: ‘Du rota det til. Du skulle bare blitt på jobben,’ gjenforteller Dillon Reagan til kgw.com.

Men det ble ikke det siste han hørte om den episoden.

En måned etter, 17. juni, fikk Dillon Reagan et brev fra sjefen hvor konsekvensen sto svart på hvitt. Det var et oppsigelsesbrev for å ha forlatt arbeidsplassen. Han ble nå oppsagt fordi han tidligere også hadde brutt reglene ved å krangle med en kollega. 

Foto: Dillon Reagan/privat

Det fikk det til å koke over for den 32-årige medarbeideren, som straks la brevet ut på Facebook. Folk reagerte tidlig med likes, delinger og kommentarer. Nysgjerrige journalister begynte også å se på saken.

Da nyhetene om om historien virkelig tok fart, begynte folk å rase over butikkjeden. De fant raskt en ny løsning. 

- Home Depot har bestemt seg for å gjenansette meg, og betale meg for lønnen i oppsigelsesperioden som et tegn på god vilje. Det tilbudet har jeg nå akseptert, skriver Dillon Reagan i en oppdatering på Facebook. 

Men for Dillon Reagan er det ingen tvil om at han ville forlatt butikken igjen hvis han kunne skrudd tiden tilbake.  

- Det er fortsatt det rette å gjøre, sier han til kgw.com.

Les selv hele Dillon Reagans innlegg på Facebook her: