Meghan og Harry: Det var snikskyttere på taket

08/12/2022 16:34

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hertuginne Meghan mottok flere trusler i forkant av sin egen bryllupsdag.

Lørdag 19. mai 2018 antas å ha vært den lykkeligste dagen for prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41). Denne dagen skulle de si ja til hverandre og bli mann og kone.

Den kommende tid var imidlertid preget av frykt og trusler. I Netflix-dokumentarserien «Meghan and Harry» forteller paret at de vurderte å ta seriøse tiltak før bryllupsdagen.

Hertuginnen var godt vant til medieoppslag og sier i dokumentarserien at «frekke» hendelser kom til forsamlingen.

Men 41-åringen måtte ikke bare forholde seg til tabloidpressen. Hun mottok også en bølge av trusler, og kort tid før bryllupet meldte politiet at en pakke med hvitt pulver var sendt til hertuginnen.

Ifølge The Guardian ble dette etterforsket som hatkriminalitet. Pakken inneholdt også et brev med rasistisk innhold.

- Det var rett etter terrorangrepene, ikke sant. Så det var stor bekymring for bryllupet, forklarer 41-åringen i dokumentarseriens tredje episode.

- Det var så skummelt, og de snakket om å ha snikskyttere.

Diskusjonen om å skaffe snikskyttere stoppet heller ikke medieoppmerksomheten rundt bryllupet.

«Snikskytter-frykt rundt Harry og Meghans vogntur», lød det fra The Times bare dager før bryllupet. På selve bryllupsdagen skrev tabloidavisen The Mirror at snikskyttere hadde spredt seg som «en ring av stål» på taket på Windsor.

- I kulissene ble jeg som en skilpadde.

Ifølge BBC er det estimert at bryllupets sikkerhetskostander endte med en sum på cirka 329 millioner kroner. Dette sto for den største delen av bryllupsutgiftene, skriver avisen.