Modell lagt for hat: Derfor lot jeg barnepiken passe min syv dager gamle datter

11/10/2017 10:30

Anniken Hauge

Viralt
En australsk modell har møtt stor kritikk etter hun lot barnepiken passe sin nyfødte datter, så hun kunne dra på date med mannen sin. Nå svarer hun på kritikken.

Når man blir foreldre så er den første tiden med barnet viktig.

Når både mor og far er hjemme og sammen kan venne seg til den lille ny babyen, som både opplever kjærlighet og kroppskontakt med begge foreldrene. 

Det anses jo sikkert som en selvfølge at man derfor bruker den første tiden sammen med barnet sitt, og derfor har det også vakt et ramaskrik på nettet da den australske modellen Megan Gale overlot sin syv dager gamle datter til en barnevakt, som modellen skriver på Instagram

Bare syv dager tidligere hadde paret ønsket den lille datteren velkommen til verden, og derfor vakte det også stor oppmerksomhet da modellen forklarte at parte nå var ute og spitse uten datteren sin.

- Vi savner barna våre veldig mye, men det er viktig for foreldre å ta litt tid alene sammen, når og hvis de kan, skriver Megan Gale. 

Flere brukere undret seg over dette, og ifølge Expressen kalte flere brukere på Instagram moren 'uansvarlig' og 'dum' i kommentarfeltet, men nå tar moren igjen.

- Selvfølgelig skal vi bruke mesteparten av tiden vår sammen med barna, men hvis det kan la seg gjøre å komme seg ut en time eller to hvor vi kan være et par og ikke bare foreldre, så er det en gave, skriver Megan Gale på Instagram. 

Hun mener at førstegangsfødende mødre bruker for mye tid på barna, og at det påvirker humøret deres negativt. 

- Med River (parets førstefødte sønn på tre år, red.) forlot jeg ikke huset på seks uker. På grunn av frykt og skyld mistet jeg en del av meg selv, og utviklet det jeg mener var en mild form for fødselsdepresjon, skriver Megan Gale. 

Paret dro på middag i en time på en restaurant, som lå under tre minutter fra huset dere. I tillegg hadde barna badet, fått rene klær, blitt ammet og lagt i senga mens barnevakten var der.

- Hun pleier å sove i fire eller fem timer, så vi hadde masser av tid til en liten times middag. Og den kvelden var intet unntak, da hun sov fra seks om kvelden til halv elleve, forklarer Megan Gale.

Derfor mener moren at det er viktig at nybakte foreldre nå tenker på å bruke mer tid på hverandre når det er mulighet for det.

- Det er ikke noe galt i å ta litt tid for seg selv eller som et par. Man blir lykkeligere mennesker av det, og dermed også bedre foreldre, skriver moren. Og til alle dere som sender negative kommentarer til meg, deres kommentarer blir slettet. Jeg bryr meg ikke om de, men de får dere til å virke veldig dumme, skriver Megan Gale.

Forskere: Derfor skal du spise minst en banan om dagen