Mor drukner mens hun holder toårig sønn over vannet til han blir reddet

30/08/2016 10:15

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Courtesy Welborn Sullivan Meck & Tooley, P.C
Foto: Courtesy Welborn Sullivan Meck & Tooley, P.C
En 35-årig mor valgte å ofre sitt eget liv for å redde sin 2-årige sønn, da den lille gutten falt over bord.

Den tragiske hendelsen fant sted forrige tirsdag i Colorado i USA, da Chelsey Russel var med familien sin på seiltur på innsjøen Lake Powell. Det skriver ABC News

Plutselig falt den toårige gutten i vannet, og moren hans tvilte ikke et øyeblikk med å kaste seg uti etter han.

Chelsey Russel holdt sønnen sin over vannet helt til broren hennes ankom i en annen båt, hvor han deretter fikk trukket begge to opp i båten.

Artikkelen fortsetter under bildet

Chelsey med de to barna sine.

Den lille gutten var uskadet, men ble for sikkerhets skyld fløyet til nærmeste sykehus. Den modige Chelsey Russel derimot hadde kjempet i vannet og derfor var bevisstløs. 

Familien prøvde straks å gjenopplive henne, og det samme gjorde parkbetjentene som etterfølgende ankom stedet, men forsøket var forgjeves. Den stakkars moren ble erklært død, etter hun heroisk hadde reddet sønnen sin fra samme skjebne. 

Verken mor eller sønn var iført redningsvest ombord i båten - en forholdsregel som sannsynligvis kunne reddet Chelsey Russels liv.

Artikkelen fortsetter under bildet

Chelsey med de to barna sine.

En representant for den omkringliggende nasjonalparken har i ettertid gitt denne uttalelsen:

- Det er ingen ord som kan lindre den tragedien det er å miste en man elsker på denne måten. Våre hjerter føler med offerets familie og venner i denne tiden fylt med smerte og savn.

I ettertid er det blitt antydet av en venn av familien at Chelsey Russel muligvis døde av en hjertefeil og ikke av drukning.