Mor nekter å drepe barnets hodelus: Du vil aldri gjette hvorfor

10/08/2023 06:30

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En mor nekter å drepe datterens hodelus.

Morens nabo skrev inn i et brev til coach.nine.com.au og forklarte at hennes syv år gamle datter er venn med nabojenta, og at familien er veganere.

"Det er greit, vi respekterer valget deres... problemet mitt er at nylig var dette ellers så herlige barnet hjemme hos oss og klødde rasende og jeg oppdaget at hun hadde lus," forklarte hun i brevet.

Kvinnen forklarte at da hun nevnte hodelusene til den veganske moren, fortalte hun henne at hun ikke hadde noen planer om å gjøre noe med det fordi "veganere dreper ikke levende ting".

"Naboen min fortalte meg at hun flyttet lusene og nitene inn i hagen der de hadde en sjanse til å overleve. Jeg var målløs," skrev hun.

Hun spurte da radioverten hva hun skulle gjøre siden hun ikke vil skille barna, men hun vil heller ikke at datteren hennes skal bli smittet med lus.

"Slutt å bekymre deg for naboens (riktignok tvilsomme) oppdragelsesmetoder og fokuser utelukkende på hva du kan gjøre for å holde ditt eget barn lusfri. Hold datterens hår bundet tilbake så tett som mulig og bruk en beskyttende spray," sa hun.

New South Wales Health bemerker at "mekanisk fjerning er den foretrukne metoden for å oppdage og behandle hodelus fordi den er effektiv, ikke bidrar til insektmiddelresistens i hårlus og også utgjør en lav risiko for hudirritasjon".

Men hun legger til: «Hvis du foretrekker å bruke kjemisk behandling, sørg for at hodene du behandler er infisert med lus.