Mor redder sønner fra å bli kidnappet - takket være to små ord hun har lært de

28/03/2017 09:30

Anniken Hauge

Viralt
Instagram
Instagram
En amerikansk mor kan prise seg lykkelig over at de to sønnene hennes hadde hørt etter, da tre fremmede plutselig prøvde å lokke sønnene til seg.

Det som kunne ha resultert i en ufattelig tragedie, ble heldigvis avverget takket være to kvikke gutter.

Det ble tydelig for moren deres, Jodie Norton, som selv kan ta en stor del av æren for at de to sønnene hennes ikke kom til skade. Det skriver Daily Mail.

Det hele startet da Jodie Norton en morgen var i dusjen og plutselig kjente en stikkende smerte i magen.

Det ble raskt tydelig for Jodie Norton at noe var galt, og at hun hadde behov for legehjelp. 

Derfor fikk hun raskt tak i de to guttene sine på henholdsvis åtte og ti år, fikk de inn i familiens bil, og kom seg raskt kom til sykehuset. 

På veien ringte hun til naboen sin for å høre om han kunne komme innom sykehuset og hente de to guttene for å kjøre de til skolen, mens hun ble undersøkt  – noe naboen var villig til.

Instagram

Instagram

På sykehuset ble Jodie Norton diagnostisert med en cyste på eggstokken, men det viste seg også senere at moren hadde ytterligere grunner til bekymring. 

For under samtalen med naboen hadde det skjedd en misforståelse, da vedkommende – mod Jodie Nortons forventning – befandt seg et godt stykke fra sykehuset, og derfor ikke var i stand til å hente guttene med det samme.

Det var først da de to sønnene hennes kom hjem fra skolen den dagen, at de kunne fortelle moren at de hadde ventet hele 40 minutter før naboen hadde dukket opp og kjørt de til skolen.

Samtidig fortalte guttene om en episode på venterommet, som både sjokkerte og skremte Jodie Norton fra sans og samling.

 

Mens de to sønnene hadde sittet og ventet på naboen, hadde en kvinne og to menn beskrevet som punkere av guttene, plutselig kommet bort til dem. 

Disse tre prøvde å få med seg guttene, og forklarte at de ble nødt til å bli med inn på toalettet hvor det befant seg en mann som måtte bli overtalt til å komme ut for å gå til legen.

De to guttene var riktignok fornuftige, og fortsatte å takke nei selv om kvinnen og de to mennene insisterte på at de måtte bli med.

Instagram

Kort tid etter ankom naboen og tok med seg guttene. De rakk akkurat å se en tredje mann komme ut fra toalettet og gå inn i en bil med de tre andre.  

- Jeg mistet fullstendig munn og mæle da de fortalte det. Sjokket og sinnet ble raskt snudd til takknemlighet da jeg hørte CJ (den ene av sønnene, red.) gjenta en ’familie-sikkerhetsregel’ som vi har gennomgått for lenge siden, forteller en både skremt og lettet Jodie Norton.

Den ’sikkerhetsregelen’, som moren refererte til, var at guttene aldri måtte bli med ’lumske personer’, og dette rådet ble lysende klart for de to sønnene så snart de så de tre personerne komme gående mot de på sykehuset.

 

Den eldste av de to sønnene fortalte da også moren sin at: 

- Jeg visste at de var ’lumske personer’ fordi de spurte oss om hjelp. Men voksne spør aldri barn om hjlp, lød det ettertenksomt fra sønnen.

Siden har Jodie Norton prist seg lykkelig over at de to sønnene hennes ikke bare hadde hørt etter, men også tatt rådet hennes til etterretning og brukt det da det virkelig gjaldt.