Nå er det bevist: Kvinner kjører bil mer sikkert enn menn

27/10/2016 06:30

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Shutterstock kvinde i bil
Foto: Shutterstock kvinde i bil
Veiene blir sikrere hvis fler kvinner kjørte mer, viser svensk forskning.

Hvem sitter egentlig bak rattet når familien skal på tur?

Det kan være veldig forskjellig hvem som er den faste sjåføren, men faktisk burde ansvaret bak rattet deles likt mellom menn og kvinner. 

På den måten vil kvinner kjøre mye mer, og være med på å gjøre veiene sikrere, skriver svenske metroexpress

 

Manden kjører stort sett alltid
Det viser seg at det kun er 17 prosent av alle par som deler kjøringen likt mellom menn og kvinner, og for åtte av ti par er det alltid den ene som girer, og det er som oftest mannen, viser den svenske undersøkelsen. 

Derfor skal kvinnene selv gripe rattet og styre bilen oftere, foreslår talsperson for sveriges forening for større trafikksikkerhet, Monica Green: 
 
- Kvinner er bedre til å kjøre bil da de er mer oppmerksomme og forsiktigere. Det er også viktig at kvinnen bevarer friheten og fortsetter å kjøre bil selv når familien blir eldre, sier hun.

Kvinner undervurderer egne evner som bilister
At kvinner kjører bedre bekreftes i undersøkelsen, hvor 41 prosent av alle deltakerne mente at kvinner kører bil mer sikkert enn menn. 

De svenske ulykkesstatistikkene viser også at menn er involvert i 75 prosent av alle dødsulykker i Sverige. 

Det skyldes at menn overvurderer sine egne kjøreegenskaper og kjører fortere og tettere enn kvinner, hvilket senker reaksjonstiden hvis uhellet er ute. Det motsatte gjør seg gjeldende for kvinner, som ofte undervurderer egne evner i trafikken.