Nå har det skjedd igjen: 2-årig gutt drept av populær kommode fra IKEA

20/10/2017 10:45

Anniken Hauge

Viralt
Privatfoto
Privatfoto
En bare to år gammel gutt er nå det åttende barn som er blitt klemt til døde under den populære Ikea-kommoden 'Malm'.

En toårig gutt fra California i USA er blitt drept, etter at en Ikea-kommode er veltet ned over ham. Det skriver Daily Mail.

Gutten ved navn Jozef Dudek hadde blitt lagt til å sove på rommet sitt, da Ikea-kommoden av modellen ’Malm’ ved et uhell veltet ned over ham. Han var alene, da ulykken fant sted. 

Da Jozef Dudek senere ble funnet av sin sjokkerte far, var han allerede død av skadene.

Den tragiske ulykken er dog ikke et enkeltstående tilfelle. Jozef Dudek er nemlig det åttende barn som har mistet livet under en Malm-kommode fra Ikea, skriver Daily Mail.

Den omtalte Malm-kommoden. Foto Ikea

De mange dødsfallene fikk i fjor Ikea til å tilbakekalle møbelet med treskuffer i USA, som dog fortsatt befinner seg i tusenvis av hjem verden over, og blir solgt i flere land, inkludert Norge.

Jozef Dudek mener å være det første barnet som er blitt drept av kommoden, etter at modellen er blitt tilbakekalt i USA. 

Dudek-familiens advokat Daniel Mann har siden forklart at de ulykkelige foreldrene ikke ante at kommoden tidligere har kostet andre barn livet, og at den hadde blitt trukket tilbake. 

Jozef Dudek blev kun to år. Foto: Privat

- Jozefs tragiske død kunne virkelig vært unngått. Det som gjør hans død enda mer hjerteskjærende er det faktum at fjorårets tilbaketrekning av møbelet var dårlig publisert av Ikea, samt ineffektiviteten i å få disse defekte og ustabile kommodene ut av barns soverom over hele landet, forteller advokaten.

Familien har ikke gått i detaljer rundt dødsfallet over for offentligheten, men foreldrene opplyser at de nå planlegger å saksøke Ikea, hvor de i en pressemelding har forklart at de nå vil etterforske saken om sønnens død.

Ikea tilbakekalte kommoden i USA i fjor, men det har ikke vært nok til å forhindre en ny dødsulykke.

Daniel Mann representerer tre andre familier som også har opplevd å miste et barn som følge av å ha blitt klemt ihjel under den farlige kommoden. 

Serien av Malm-kommoder kan fortsatt kjøpes på Ikea i Norge.