Ny metode kan få deg til å sove på kort tid

14/01/2024 11:00

Mikkel Sletta

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Søvn er essensielt for at vi mennesker skal hvile sinn og kropp i forkant av neste dag, og mangel på det kan ofte ha negative konsekvenser for din mentale og fysiske helse.

Selv om voksne trenger et gjennomsnitt på syv til ni timers søvn, viser data fra YouGov at 40 % av britene får bare seks timers søvn, noe som betyr at nesten halvparten av den voksne befolkningen i Storbritannia har søvnmangel.

Det kan være mange årsaker til at voksne ikke får nok søvn, enten det er på grunn av sykdom, jobb, pengeproblemer eller generelle problemer i voksen alder.

Noen mennesker kan imidlertid ha et veldig aktivt sinn som ikke slår seg av selv ved leggetid, og det kan være en utfordring å prøve å roe seg ned før det er på tide å sove. Det skriver LADbible.

En ny metode som utpekes som løsningen på dette problemet kalles 'kognitiv shuffle'. Med dette raske og enkle trikset blir hjernen din nesten lurt til å tenke på eventuelle problemer eller bekymringer som går gjennom hodet ditt.

Søvneksperter hos Mattress Next Day anbefaler at du integrerer metoden i søvnrutinen din for å oppnå de beste resultatene.

Metoden er en enkel fem-minutters hodeøvelse hvor du skal liste opp tilfeldige objekter i hodet som er enkle å visualisere og som ikke truer sjelefreden din.

Sørg for at de ikke er relatert, for eksempel en gitar, gulrøtter, Askepott – denne prosessen skal slite ut hjernen din og bidra til å holde den unna negative tanker eller problemer som hindrer deg i å sovne.

Ekspertene anbefaler også at du utvikler gode vaner i løpet av dagen, en av dem er å få litt lys umiddelbart etter at du har våknet, enten ved å skru på et lys eller trekke for gardinene, og fortelle hjernen din om å slutte å produsere søvnhormonet melatonin.

Naturlig lys er også viktig, og en 10-minutters spasertur hjelper med produksjonen av ditt feel-good-hormon, serotonin, som vil forbedre humøret ditt før du legger deg og hindre deg i å føle deg negativ samtidig som du sliter ut kroppen.

En 30-minutters treningsøkt om morgenen anbefales også, da trening og søvn er uløselig forbundet, med trening som har vist seg å forbedre både varigheten og kvaliteten på søvnen din, og god søvn bidrar til å øke energinivået for trening.

Hvis du tror du har et søvnproblem og sliter med det, anbefales det at du kontakter legen din.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.