Nydelig hyllest: Elevene besøkte kameratens gravsted med studenterlua hans

12/07/2021 09:24

Emma Sletta

Viralt
På en rørende måte fikk danske Andreas Byskov Sarbo studentlua hans fra klassekameratene, som stoppet på Bispebjerg kirkegård med studentbilen deres.

De ferdig studerende elevene fra 4.U – Team Denmark-klassen – måtte feire at de var ferdige med 13 års skolegang uten en av klassekameratene sine. Andreas Byskov Sarbo mistet tragisk livet i en alder av bare 18 år, og klarte derfor aldri å få lua sammen med de andre i klassen.

For å hedre deres gode venn, stoppet de ved Bispebjerg kirkegård, hvor Andreas er begravet.

Andreas sin far skriver dette i et innlegg på Facebook, der han hyllet de unge studentene, som mente at Andreas selvfølgelig også skulle være en del av studentruten.

«De største opplevelsene kommer noen ganger når vi tør å holde hodet høyt og gå inn i det som ikke er lett», skriver Mikkel Irminger Sarbo, faren til Andreas, i sitt innlegg på Facebook.

Faren kaller klassekameratenes tur forbi Andreas sit gravsted, så vel som deres beskeder i lua hans og dekorasjonen av graven hans for beundringsverdig.

”Han er klassekameraten deres og en levende del av deres fellesskap – selv om at fraværer hans har vært til den høye siden de siste årene» skriver Andreas' far også i innlegget sitt.

Mikkel Sarbo har også delt en rekke bilder fra studentenes feiring, hvor du blant annet kan se den festlig dekorerte lastebilen som var parkeret ved en av inngangene til Bispebjerg kirkegård.

Her kan man også se at det er flere av studentene som er veldig rørt av besøket, og det er derfor flere som holder rundt hverandre.

Studentene fra 4.U har tatt med dekorasjon til gravstedet, og derfor henger det flagg, bannere og blomster på Andreas sit gravsted, som er designet et sykkelhjul. I tillegg har de også med seg en lue, der de alle har skrevet en melding til Andreas i.

"Kjære 4.U - Tusen takk for denne minneverdige opplevelsen og store gratulasjoner med uteksamineringen! – Dere er fantastiske representanter for den danske ungdommen og fortjener å bli feiret, avslutter faren.

Andreas Byskov Sarbo, var et lovende sykkeltalent og en landslagsrytter, han mistet tragisk livet i 2019 da han ble truffet av en bilist i en enkeltstart.