Oppmerksom bilist la merke til viralt håndsignal: Reddet jente fra kidnapping

14/12/2022 08:12

Emma Sletta

Viralt
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Den oppmerksomme sjåføren la merke til at en tenåringsjente gjorde noen merkelige håndbevegelser, hvoretter han umiddelbart ringte politiet.

Mange som lever med vold, for eksempel, tør ikke å fortelle det til noen, akkurat som de ikke tør å flykte, men håper i stedet at andre vil legge merke til noen helt spesielle tegn.

Heldigvis er det folk som er klar over og villige til å handle hvis de mistenker at noe er veldig galt.

I det minste var det en bilist fra Asheville, North Carolina, da han fikk en dårlig følelse i kroppen etter å ha sett en ung jente i en annen bil på motorveien.

Fikk øyekontakt med jenta

Mannen hadde passert flere biler, men noe fanget oppmerksomheten hans - en 16 år gammel jente.

Han reagerte da han følte at hun prøvde å få øyekontakt med ham.

Etter å ha fått øyekontakt, løftet hun hånden og gjorde et tegn.

Det var da mannen skjønte at han måtte ringe politiet.

Jenta som satt i den andre bilen hadde blitt kidnappet av en 61 år gammel mann og var savnet.

Skiltene hun laget kommer fra TikTok og betyr "vold i hjemmet - jeg trenger hjelp - vold i hjemmet," sier en tjenestemann fra Laurel County Sheriff's Office.

Stammer fra TikTok

TikTok, som for det meste danner rammen for morsomme videoer, har også fått litt negativ oppmerksomhet fordi flere dristige utfordringer som sprer seg blant unge mennesker stammer fra det.

Men denne trenden kan ha reddet et liv.

Trenden ble startet av Canadian Women's Foundation, som lanserte en kampanje for å hjelpe folk diskret å vise at de trenger hjelp uten å sette seg i fare.

Kampanjen fikk mye oppmerksomhet og nådde folk utenfor TikTok, inkludert mannen i bilen, som kunne tyde skiltene og visste at jenta var i nød.

Takket være mannens observasjon og raske handling kunne den 16 år gamle jenta få hjelp uten å sette seg i fare, da personen som kjørte henne ikke la merke til at hun ropte om hjelp.

Jenta har blitt gjenforent med familien sin.

Foto: Canadian Women's Foundation