Pass på: Ny funksjon kan avsløre at du stalker eksen din på Facebook

Foto: Shutterstock

Hvis du liker å stalke folk på Facebook, skal du være obs på den nye funksjonen som sladrer om atferden din.

Det er bare å innrømme det.

Hvis du har en Facebook-profil, kan du trolig ikke si at du til tider ikke har stalket eksen, kollegaen eller naboen, på det sosiale mediet.  

Enten det er snakk om informasjon eller sexy badebilder du søker, så er Facebook din venn når du vil innhente personlig info om en bekjent. 

Av samme grunn har det også lenge vært de fleste Facebook-brukeres verste frykt, hvis det fantes en funksjon som gjorde at ditt ’offer’ kunne se hvem som hadde besøkt hans eller hennes profil.

Nå er dette marerittet kanskje på vei til å bli virkelighet.

Det skriver det britiske mediet Mirror.

For mens det har vært snakk om lenge hvorvidt Facebook burde gjøre som for eksempel LinkedIn, hvor man kan se hvem som besøker profilen sin, så har Facebook selv avvist å gjøre det sosiale mediet mindre privat. 

Les også

16-årige Simone har ikke klippet neglene sine på tre år - og det ser sinnsykt ut

 

Allikevel har folkene bak verdens mest populære sosiale medie tatt et skritt i den retningen.

For med den nye funksjonen ’Din historie’, blir det plutselig vernet en del mindre om privatlivet ditt på Facebook.

’Din historie’ er en funksjon hvor man på samme måte som på Snapchat eller Instagram, kan laste opp et bilde eller en video, som alle følgerne dine kan se de neste 24 timene. 

Men før du klikker på ekskjærestens ’min historie’ som ligger øverst på skjermen, så bør du være klar over at dette besøket ikke er anonymt. 

For på samme måte som for eksempel Instagram, som morsomt nok er eid av Facebook, så kan vedkommende som har lastet opp en video eller et bilde følge med på hvilke personer som har sett det. 

Dermed kan du altså ikke lengre stalke ubemerket, hvis han kjekke eller hun søte plutselig lokker med et ’min historie’-bilde.