Pleiehjem tilbyr pensjonister en ordentlig vertshus-kveld med øl og dans

10/09/2016 11:30

Anniken Hauge

Viralt
- Siden vi startet med vertshus-kveldene, ser vi at de eldre sover bedre og har fått noe å se frem til, sier Jessica, som jobber på det festlige pleiehjemmet.

Ofte handler det om kjedelige måltider og dårlig omsorg når pressen skriver om tilværelsen på et pleiehjem.

Livet på et eldresenter er riktignok mer enn bæsjebleier og tynn saft.

I Sverige har beboerne god grunn til å smile med gebisset, da eldresenteret Sjölunda nå tilbyr en real vertshusstemning med øl og dans.

For hvis de gamle er så dårlig til beins at de ikke klarer å gå ned til ’det lokale vertshuset’, så må jo oppvartningen komme til de eldre, forklarer Jessica Andersson, som jobber på Sjölunda og er en av initiativtakerne til det nye prosjektet.

- Bare fordi du bor på et pleiehjem, så trenger ikke det bety at man må sitte stille og ikke gjøre noe. Siden vi startet med våre vertshus-kvelder, ser vi at de eldre sover bedre og har fått noe å se frem til, sier hun.

Det blir gått stille og rolig bort til makronene når det svenske pleiehjemmet disker opp med alkohol og musikk.

Det handler om å leve som om hver dag er den siste, forklarer Jessica Andersson til Aftonbladet.

Pleiehjemmet satte igang real vertshusstemning på onsdag, hvor det ble danset til lystige toner fra folkemusikeren Calle Jularbos harmonika.

Hoftevrikkende toner fra Elvis Presley kom også ut av høyttalerne på Sjölunda, hvor det ble servert både øl og vin.

Ja, det svenske rockebandet Mando Dio var også å finne på det musikalske lydsporet til den hyggelige kvelden, hvor de eldre ikke akkurat går til flaskene på samme måte som de unge deltakerne i ’Paradise Hotel’.

- De drikker kanskje ett glas vin eller en øl. De spiser litt chips, og så er de glade, sier Jessica Andersson, som mener alle pleiehjem bør forvandle seg til et hyggelig lite vertshus en gang i ny og ne.