Ryanair-flyvert tilbød alkohol til passasjerene: Så gjorde han noe som fikk ham sparken

06/09/2023 12:30

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En flyvert har fått sparken etter at en video avslørte at han hadde det litt for mye moro med innholdet i serveringstrallen.

26 år gamle Sam Thompson jobber normalt som flyvert, men nå har han mistet jobben og kan risikere en dom etter at en passasjer filmet han ned en flaske vin og en liten flaske whisky i arbeidstiden.

En passasjer bak i flyet spurte Thompson om han kunne ta en drink, noe den unge flyverten skal ha svart på med å ta en "drink" med passasjeren.

"Jeg visste ikke hva han tenkte," sa passasjeren som spilte inn videoen, og utdypet:

"Jeg ba om en drink og da han kom bort til meg sa han: 'Shhhh, ikke fortell noen, men jeg' tar en også.'"

Snarere drakk Thompson faktisk både en hel flaske vin på 187ml og en liten flaske whisky på 5ml. Ifølge The Sun har passasjeren dokumentert dette med en video, som siden er overlevert til politiet.

Kabinansatte på fly har et spesielt sikkerhetsansvar, som gjør det strengt forbudt for dem å være beruset i arbeidstiden. Thompsons handlinger risikerer derfor å få alvorlige konsekvenser.

"Han hørtes full ut og så ut som han hadde drukket lenger enn bare den flyturen," sa passasjeren og forklarte at Thompson ble opprørt da han ba om å få snakke med kapteinen.

I videoen, som kan sees ved å klikke her, kan du se Thompson sitte tett ved døren til flyet mens han diskret drikker en flaske rosévin. I en annen video kan han ses drikke en liten flaske Jack Daniels whisky.

I følge både loven og Ryanairs egne regler er det forbudt for flybesetning å drikke fra åtte timer før skiftet starter til slutten av skiftet, og det kan få alvorlige konsekvenser dersom man bryter regelen.

Kapteinen skal ha tatt en alkometertest på Thompson, som viste at han var beruset, og Thompson har derfor blitt siktet for å «utføre en luftfartsfunksjon [...] mens hans evne til det var svekket av rus», ifølge Essex-politiet.

Ryanair, som har forklart at den aktuelle flyvningen ble administrert av 'Lauda Europe', har allerede valgt å gi Thompson sparken.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.