Sarah solgte et maleri for 1300 kroner på Facebook: Angret da hun oppdaget dets virkelige verdi

09/06/2024 12:00

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Oppdagelsen kom først dagen etter da noen kontaktet henne angående annonsen.

En australsk mor gjorde den uheldige feilen å selge et kunstverk for 200 australske dollar før hun innså at det faktisk var verdt 100 ganger mer.

Sarah Bonner fra Gold Coast forklarte at hun opprinnelig la ut det abstrakte svart-hvitt-maleriet for salg for 100 A$ på Facebook Marketplace. En interessert kjøper dukket opp kort tid etter. "Han kom sent på ettermiddagen. Han snakket og var veldig hyggelig," sa moren til Gold Coast Bulletin via Ladbible.

Dagen etter ble Sarah imidlertid informert av en som hadde sett annonsen hennes på nettet at den faktiske verdien av maleriet var $20.000 (ca. 139.000 norske kroner).

Maleriet viste seg å være et av 200 verk fra den franske kunstneren og skulptøren Pierre Soulages' samling fra 1957, 'Lithographie No. 3'.

Soulages, kjent som 'mesteren i svart', gikk dessverre bort i fjor.

Selv om det er ukjent hvor mye Sarah opprinnelig betalte for maleriet, sa hun til media i Queensland at hun utvilsomt ville ha hevet prisen hvis hun hadde visst dets sanne verdi.

"Hvis jeg kjente noen i den situasjonen, ville jeg tilbudt en bedre avtale og vært ærlig med dem om hvor mye det er verdt," sa hun. "Det kunne virkelig vært årets høydepunkt og gjort en forskjell for familien min."

Bonner la til at hun prøvde å kontakte mannen som kjøpte maleriet, senere identifisert som Leigh Capel, en vellykket og respektert kunsthandler fra Sydney. Han har imidlertid ikke besvart anropene hennes.

I en lignende historie kjøpte en kvinne for noen år siden et maleri for 4 dollar i en bruktbutikk i New Hampshire, bare for å oppdage at det var verdt 250 000 dollar.

Ifølge Artnet fant kvinnen maleriet hos Savers og ble senere informert av kunstkonservator Lauren Lewis om at verket var av den anerkjente maleren og illustratøren NC Wyeth.

Heldigvis oppbevarte kvinnen maleriet trygt i skapet sitt.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.