Sarah solgte maleri for 1400 kroner på Facebook: Angret da hun oppdaget maleriets sanne verdi

21/05/2024 11:00

Emma

Viralt
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Oppdagelsen kom ikke før dagen etter da personen kontaktet henne om annonsen.

En australsk mor gjorde den uheldige feilen å selge et kunstobjekt for 200 australske dollar (1400 norske kroner) før hun oppdaget at det faktisk var verdt 100 ganger så mye.

Sarah Bonner fra Gold Coast sa at hun opprinnelig hadde lagt det abstrakte svart-hvitt-maleriet ut for salg for 100 australske dollar på Facebook Marketplace. En interessert kjøper dukket opp like etter.

– Han kom sent på ettermiddagen. Han snakket og var veldig hyggelig, sier moren til Gold Coast Bulletin via Ladbible.

Men dagen etter ble Sarah informert av noen som hadde sett annonsen hennes på nettet om at maleriets faktiske verdi var $ 20,000 (142.000 norske kroner).

Maleriet ser ut til å være ett av 200 verk fra den franske kunstneren og skulptøren Pierre Soulages' samling fra 1957, «Lithographie No. 3».

Han ble også kjent som "Master of Black" og døde dessverre i fjor.

Selv om det er ukjent hvor mye den innfødte i Gold Coast opprinnelig betalte for maleriet, fortalte hun Queensland medium at hun sikkert ville ha hevet prisen hvis hun hadde kjent sin sanne opprinnelse.

"Hvis jeg kjente noen i den situasjonen, ville jeg ha tilbudt en bedre avtale og være ærlig med dem om hvor mye det er verdt," sa hun.

"Det kunne virkelig ha vært høydepunktet i år og gjort en forskjell for familien min."

Bonner la til at hun forsøkte å kontakte mannen som kjøpte maleriet, som senere har blitt identifisert som Leigh Capel, en vellykket og respektert kunsthandler fra Sydney. Imidlertid har han forståelig nok ikke tatt noen av samtalene hennes.

I en lignende historie, for noen år siden, kjøpte en kvinne et maleri for $ 4 på en bruktbutikk i New Hampshire, bare for å innse at det var verdt $ 250.000.

Ifølge Artnet hadde kvinnen snublet over maleriet hos Savers og ble senere fortalt av kunstkonservator Lauren Lewis at kunstverket var av den anerkjente maleren og illustratøren N.C. Wyeth.

Heldigvis reddet kvinnen maleriet og oppbevarte det trygt i skapet.