Se den dramatiske videoen: Politibetjent redder rullestolbruker fra brennende bygning

09/07/2024 17:00

Emma

Viralt
Foto: Youtube
Foto: Youtube
En amerikansk politimann blir i disse dager hyllet for sin heltemodige innsats, som ble udødeliggjort på kroppskameraet hans.

"Hverdagshelter" kalles ofte "hverdagshelter", og ikke uten grunn.

De som har valgt å jobbe i disse yrkene går på jobb hver dag for å hjelpe alle oss andre, men noen ganger gjør noen av disse «hverdagshelter» noe utenom det vanlige.

En av dem er politimannen Kevin Long fra Evesham Police Department i den amerikanske delstaten New Jersey. Tidligere denne måneden risikerte han sitt eget liv for å redde en eldre funksjonshemmet mann fra en brennende bygning som lå i et eldre bofellesskap.

Det melder flere internasjonale medier, deriblant BBC og Fox 29.

Først på stedet

Betjenten var den første som kom til en brennende bygning, og i inngangspartiet til bygningen møtte han en eldre dame som febrilsk informerte ham om at hun ikke klarte å få sin funksjonshemmede mann ut av den brennende bygningen.

Mannen var avhengig av rullestolen sin, men satt i en vanlig stol i spisestuen, og kona klarte ikke å få ham inn i rullestolen eller bære ham ut.

Offiser Long ba raskt damen om å forlate den brennende bygningen, men til tross for den tykke og potensielt dødelige røyken som allerede hadde fylt det meste av huset, gjorde han ikke det samme.

"Uten å nøle og under ekstremt farlige forhold, gikk offiser Long inn i hjemmet, navigerte gjennom nesten ingen sikt for å starte en redning av den fangede beboeren," skrev det lokale politiet i en pressemelding mandag, og roste offiseren for hans mot, som utvilsomt reddet den eldre borgerens liv.

I forbindelse med pressemeldingen delte politiet også de dramatiske opptakene fra politibetjent Longs kroppskamera, der man kan se hvordan redningsaksjonen utspilte seg sekund for sekund.

Se opptaket nederst i denne artikkelen:

Ifølge politiet er begge beboerne i huset i 70-årene, og mannen har en tilstand som gjør at han ikke kan gå. De ble begge fraktet til sykehus for behandling for ikke-livstruende skader og har det bra i dag.

Brannvesenet ankom kort tid etter redningsaksjonen, og de klarte å bekjempe brannen, som derfor festet seg til kjøkken og spisestue og ikke spredte seg til verken resten av huset eller noen av nabobygningene.

Falt i bakken

I opptakene fra politibetjent Longs kroppskamera kan man se ham falle til bakken etter å ha reddet den eldre mannen fra bygningen, men ifølge politisjef Walt Miller reiste offiseren seg raskt opp igjen og fortsatte å evakuere 16 nærliggende hjem.

Politibetjent Long ble senere behandlet for mild røykforgiftning på sykehuset, og heldigvis har han det bra i dag.

Den heltemodige offiseren ble tidligere denne måneden hyllet for sin innsats, og det var ikke første gang han mottok æresbevisninger. I 2020 ble han kåret til årets offiser i distriktet.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.