Servitør vil tvinge Laura til å betale for mat hun ikke skulle ha: 4 år gammel datter gjør han lamslått

30/06/2021 14:56

Emma Sletta

Viralt
"Ingenting til meg," sa Laura etter at hun bestilte mat til barna sine. Kelneren ville at hun skulle betale for en barnemeny for seg selv uansett, men så åpnet datteren munnen.

Laura Keating har gastroparese. En sykdom som betyr at hun blir voldsomt syk hvis hun spiser fast mat.

Derfor bruker hun det meste av ernæringen gjennom sonde, tilbringer mye tid med legen og blir hjulpet av en sykepleier hjemme.

Selvfølgelig er det ikke døtrenes neser at moren sliter med helse, men laura keating ble nå overrasket over at hennes fire år gamle datter var klar til å forsvare sin mor da hun ble møtt med mangel på forståelse på en restaurant. Hun skriver dette i et innlegg på The Mighty.

Selv om moren og mannen hennes har forsøkt å skjerme jentene fra sykdommen, får de fortsatt ofte hjerteskjærende spørsmål som "Kommer mamma snart til himmelen?".

Å gå på restaurant kan være alt annet enn en glede for Laura Keating. Det er alltid vanskelig å bestille når du ikke trenger å ha noe.

" Hva skal jeg si når kelneren spør meg hva jeg vil bestille? Når jeg sier "ingenting til meg", må jeg forklare at jeg ikke kan spise eller bare la det være? Blir kelneren sint for at jeg setter meg i restauranten uten å kjøpe noe?» skriver hun i innlegget.

I så fall hadde hun gått på restaurant med døtrene sine og nettopp sagt at hun ikke skulle ha noe selv. Kelneren sa hun måtte snakke med sjefen på restauranten. Fordi det var underholdning på spisestedet, ville han sannsynligvis kreve at hun betalte for noe.

Sjefen kom bort til bordet. Han sa han ville at Laura Keating skulle betale for en ekstra barnemeny. Hun prøvde å forklare at hun ikke hadde noe å spise og var på restauranten for å være sammen med barna sine. Sjefen svarte at det var et valg om å spise eller ikke. Laura Keating måtte betale.

"Min fire år gamle datter vendte seg plutselig til sjefen og sa: "Jeg tror ikke du forstår. Min mor har gastroparese. Hun kan ikke spise eller drikke noe fordi det gjør henne syk. Hun har en sonde rett under blusen, der TPN (næringsvæske, ed.) kommer inn. TPN er maten hennes. Hvis hun spiser, må hun kanskje tilbake til sykehuset. Det vil jeg virkelig ikke», skriver Laura Keating.

Hennes fire år gamle datter forlot den fullvoksne restaurantsjefen målløs.

" Datteren vår så stolt ut den dagen. Vi innså at hun bare ville hjelpe meg slik hun kunne. Og gjett hva? Hun klarte det! Jeg ble ikke trukket for en barnemeny, og sjefen kom aldri tilbake til bordet vårt eller fikk øyekontakt med oss, sier den stolte moren.