Simones innlegg gikk viralt: "Kjære jente som tok et bilde av meg på bussholdeplassen ..."

13/09/2023 19:30

Emma Sletta

Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
Simone Meyer Larsen ønsker nå å oppfordrer alle til å feire og omfavne våre forskjeller.

"Kjære jente på bussholdeplass som tok bilde av meg da jeg gikk forbi"

Slik startet Facebook-innlegget som danske Simone Meyer Larsen delte tilbake i 2021.

Innlegget gikk viralt og har blitt delt mer enn 28.000 ganger.

For fem år siden (tre år siden da innlegget ble skrevet) gikk hun en tur med moren hennes, noe som ikke burde være rart. Det var det heller ikke – ikke før de gikk forbi en jente som sto ved en bussholdeplass.

Hun sto med en telefon i hånden, og det ble veldig raskt ganske tydelig fra måten hun vinklet telefonen på at hun tok et bilde av Simone. Dessverre er ikke dette første gang hun opplever en slik situasjon, og den dag i dag lurer hun fortsatt på hva hun ville brukt bildet til, eller hvem bildet skulle deles med?

Simone er 125 cm høy og født med dvergvekst. Det er et synlig handikap som hun ikke selv har valgt. Likevel, i det offentlige rom, blir hun ofte påpekt, begloet og åpent snakket om. Folk tror ikke hun ser det, hører det og oppfatter det, men det gjør hun.

Akkurat som dere

Simone er lei av at samfundet dømmer hverandre etter utseendet. For Simone er hun 125 cm høy, men det er bare 10% av hvem hun er som person.

”Jeg heter Simone, jeg er 29 år gammel - jeg har en personlighet som tilbyr smil, veldig dårlig humor, drømmer, ambisjoner og mye mer. Jeg gjør de samme tingene som deg: Jeg går på jobb, jeg handler, jeg går ut, jeg går på ferie, jeg går ut for å spise, jeg driver med sport, jeg handler ... JA, listen er uendelig. Jeg er som alle dere, jeg er bare født med dvergvekst. Dessverre opplever jeg ofte at tenåringer stirrer på meg på stranden, at barn følger meg i butikkene, gutta i byen satser på meg, kvinnene peker og hvisker til venninnene sine, de eldre i supermarkedet synes synd på meg når jeg handler, og folk tar bilder av meg når jeg går på gaten – men husk, jeg er akkurat som alle dere."

Feire mangfold

Simone vil feire mangfoldet og omfavne at vi er den vi er.

Simone har alltid vært stolt av den hun er, og det synes hun at alle andre også burde være.

"Vi er ikke like, og vet du hva, det er jævla fantastisk! Verden ville være et veldig kjedelig sted hvis vi alle så like ut. Så la oss i stedet sette pris på at vi er forskjellige!"

Simone vet at barn ikke alltid kan kontrollere sin åpenbaring, men for henne handler det veldig mye om hvordan foreldre omfavner mangfold.

En opplevelse som betyr mye for Simone i dag var en tid da en far gikk forbi henne med barnet sitt. Barnet kom løpende og pekte på henne. Faren forklarte at det er stort, lite, tykt og tynt. Det gjorde Simone menneskelig og ikke annerledes.

Det påvirker Simone mest når det er tenåringer og voksne som burde vite bedre.

Simone håper å få flere til å tenke på hvordan de skal behandle folk som ikke nødvendigvis ser ut som deg slev.

”Jeg er stolt av å være født med dvergvekst, men jeg vil også bare være Simone."

Læs også:

Ekspertråd: Så ofte bør du vaske sengetøyet ditt En ekspert har avslørt at flere ting avgjør hvor ofte du bør vaske sengetøyet.