Sjef ber ung mann om å fjerne sminken sin på jobb - svaret hans går nettet rundt

19/09/2017 12:00

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Scott Lapanche/privat
Foto: Scott Lapanche/privat
Scott Lapanches skrev et genialt og ettertenksomt svar som nå deles av tusener på nettet, etter at sjefen hans kritiserte ham for å gå med for mye sminke på jobb.

Bør mannlige ekspedienter bruke sminke? Og i så fall hvor mye? 

De spørsmålet burde nok Scott Lapanches sjef tenker over enda en gang, etter han ba en ansatt om å fjerne sminken fra ansiktet sitt, skriver britiske Independent.

Scott Lapanche fra Wakefield i England, hadde på seg sminke ved flere anledninger mens han var på jobb som ekspedient i PC-butikken Currys PC World. Men i starten av juli i år fikk butikken en ny leder som ba ham om å fjerne sminken sin helt.

Da han nektet, ble han bedt om å ‘tone det litt ned’, hvilket fikk Scott Lapanche til å se rødt. 

Den 20-årige medarbeideren mener nemlig at det er diskriminerende, da ingen av de kvinnelige kollegaene hans ble konfrontert med deres bruk av sminke.

Slik så Scott Lapanche ut da sjefen hans ba ham om å tone ned sminken sin. Foto: Scott Lapanche

Det fikk arbeidsgiveren virkelig kjenne på. Scott Lapanche gikk nemlig hjem og satte seg ved PC-en, og frustrasjonene fikk frie tøyler i et innlegg på Facebook.

- Jeg har jobbet der i åtte eller ni måneder, og jeg aldri fått kritikk for sminken min før. Tvertimot har sjefen min alltid støttet meg. 

- Men tidligere denne uken fikk vi en ny leder, og da jeg møtte på jobb som mitt vanlige fantastiske jeg, fikk jeg beskjed om å ta av meg sminken. Da jeg nektet, sa de at jeg skulle tone det ned. Unnskyld meg, tone det ned? Man kan ikke nedtone et mesterverk, skriver Scott Lapanche i et innlegg på Facebook. 

Scott Lapanche er ivrig bruker av sminke både på jobb og som her i sin fritid. Foto: Scott Lapanche/privat

Med i innlegget var det en selfie hvor man kunne se Scott Lapanches ansikt med et forholdsvist nøytralt lag med sminke.

- Det er 2017, en tid hvor vi feirer pride hele sommeren. Derfor er det så feil når man så åpenlyst diskriminerer, avslutter Scott Lapanche sitt frustrerte utbrudd på Facebook. 

Ettersom butikkjeden ikke har noen offisiell policy angående sminke, så har en talsperson fra Currys PC World siden beklaget episoden som et enkeltstående tilfelle.

- Scott er stolt av utseende sitt og Currys PC World er stolte av medarbeidernes ulikheter, sier talsmannen til avisen.    

Scott Lapanches innlegg har virkelig gått viralt, og har fått over 23.000 reaksjoner og nesten 3500 delinger.

Les hele innlegget hans nedenfor her.